BUCUREȘTI ARCUB prezintă expoziția Jocurile Copilăriei la Hanul Gabroveni

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, ARCUB lansează expoziția unicat „Jocurile copilăriei (anii 1950-2000)” dedicată copiilor și adulților deopotrivă. Jocuri de colecție care acoperă o perioadă de 50 de ani pot fi admirate în cadrul evenimentului care are loc în luna iunie la ARCUB – Hanul Gabroveni. Expoziția își propune să fie o incursiune în timp și în universul fascinant al copilăriei, în care vizitatorii își pot aminti și pot retrăi cele mai frumoase momente ale vârstei inocenței.

top-shop.ro

Călătorie între amintirile din copilărie

Expoziția „Jocurile copilăriei” include peste 400 de de jocuri de colecție din anii ‘50 până în anii 2000, din România și din alte țări și are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, care aparține teatrologului și managerului cultural, Alina Moldovan.

Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau în interior, jocuri care au la bază nevoia fundamentală a omului de libertate, de socializare și de ieșire din cotidian, din sfera angajării sociale.

„Jocurile copilăriei” face parte dintr-un proiect mai amplu care a fost lansat de ARCUB în decembrie 2021 și urmează să se desfășoare pe parcursul anului 2022, la Hanul Gabroveni, cu o serie de expoziții de jocuri și ateliere tematice pe diferite subiecte. Expoziţia este prezentată în Sala Coloanelor de la ARCUB, unde vizitatorii pot vedea jocuri românești, vechi pentru copii, părinţi şi bunici.

Expoziția  „Jocurile copilăriei” poate fi vizitată în perioada 1-30 iunie la ARCUB – Hanul Gabroveni, în intervalul orar 11:00-19:00.

Biletele costă 15 lei și pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro şi bilet.ro sau de la casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani, nr. 84-90). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă legitimaţie/talon de pensie pot achiziţiona bilete la preţul de 10 lei.

watchshop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: