INEDIT Bucureștenii își lasă rănile din dragoste la expoziția Lost Love. Un tablou pictat cu sânge, o carte și un tensiometru, printre exponate

Expoziţia „Love Lost, Bucharest” a invitat bucureştenii să îşi aducă aminte dezamăgirile iubirii şi a adunat mărturisiri care vorbesc despre sentimente diverse, precum nesiguranţa, resemnarea, suferinţa, abandonul sau eliberarea, sentimente care însoțesc sfârşitul relaţiilor. Expoziţia poate fi vizitată gratuit la Galeria Strata, până la 10 iunie, în fiecare zi, de marţi până sâmbătă, între orele 16 și 20.

top-shop.ro

Un concept de muzeu al emoțiilor Made in Miami

Deși nu este prima sau singura inițiativă de acest gen – Zagrebul găzduiește și el un muzeu al iubirilor pierdute în care vizitatorii interacționează cu simbolurile și poveștile de iubire ale contributorilor expoziției, Lost Love este prima ocazie a bucureștenilor de a face destăinuiri despre dragostea neîmplinită.

Conceptul expoziţiei vine din Miami, unde în ultimii 6 ani, „Love Lost” oferă locuitorilor oraşului posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţele personale într-un spaţiu comun de vindecare şi eliberare. Proiectul din Bucureşti, organizat de Asociaţia Arden şi Galeria Strata, încurajează contribuţia creativă a locuitorilor, care au participat înscriind un obiect – simbol, alături de povestea de iubire şi pierdere trăită.

Un tablou, o rochie, un inel, un tensiometru sau o carte dezvăluie începutul unei relații terminate prea brusc, prietenii toxice, redescoperirea de sine sau amintirea unui părinte. Printre exponate se regăsesc un cuţit şi o pictură făcută cu sânge, care vorbesc despre eliberarea dintr-o realitate închipuită sau despre episoade depresive trăite într-o poveste de iubire.   

„Întreaga experienţă a fost primită cu multă curiozitate de locuitorii din Bucureşti, şi de un număr destul de mare din alte oraşe. Descoperim prin poveştile expuse că nu suntem singuri în călătoriile noastre. Astfel, prin conştientizare, putem să lăsăm în urmă ce nu ne mai serveşte: să mulţumim pentru experienţa trăită şi să mergem înainte”, a spus Andra Beldean, co-fondator al Asociaţiei Arden.

Vizitatorii pot interacţiona cu obiectele expuse prin intermediul unei aplicaţii special dezvoltate de echipa Oveit. Colectând poveşti şi emoţii, utilizatorii pot să-şi genereze propria artă digitală unică, pe baza experienţei din spaţiul expoziţional, iar apoi aceasta poate fi transformată într-un NFT.

Organizatorii expoziției vin în întâmpinarea celor care vor să vorbească despre legătura dintre iubire şi pierdere cu o serie de ateliere menite să creeze un spaţiu de vindecare individual şi colectiv. Programul este disponibil aici.

libris.ro

Un gând despre „INEDIT Bucureștenii își lasă rănile din dragoste la expoziția Lost Love. Un tablou pictat cu sânge, o carte și un tensiometru, printre exponate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: