PROGRAM BOOKFEST Ce au pregătit editurile pentru cititori la cel mai așteptat târg de carte din ultimii ani

Vezi aici Programul Bookfest general în 2 iunie.

__________________

De ziua copilului începe cel mai așteptat eveniment de către cititori, după doi ani în care întâlnirile cu cărțile și autorii au fost sporadice și adesea online. Ieri am scris ce program are Bookfest Junior, astăzi ne ocupăm de evenimentele și ofertele pe care editurile le-au pregătit pentru cititorii adulți.

Ce au pregătit editurile și Japonia, țara invitat de onoare, la Bookfest 2022

Peste 200 de expozanți din întreaga țară și din Republica Moldova, alături de institute culturale sunt prezenți la peste 500 de evenimente programate să aibă loc de-a lungul celor cinci zile, la standurile expozanților și în locuri special amenajate trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest și un stand pentru copii, Bookfest Junior. 

Scriitorii cunoscuți pe care îi veți întâlni la Bookfest 2022 sunt Mircea Cărtărescu, Matei Vișniec, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Sorin Alexandrescu, Ioana Nicolaie, Horia-Roman Patapievici, Armand Goșu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu, Radu Paraschivescu, Maia Morgenstern, Denisa Comănescu, Andrei Oișteanu, Cristian Tudor Popescu, Mircea Mihăieș, Adrian Cioroianu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Robert Șerban, alături de nume cunoscute cu performanțe remarcabile în domenii conexe care și-au transpus experiențele în cărți: Andreea Marin, pr. Constantin Necula, Mihai Morar, Mihaela Bilic sau Ana Maria Brânză.

bookzone.ro

De asemenea, și cei mai mici dintre cititori se vor putea bucura de reîntâlnirea cu autorii lor îndrăgiți, în cadrul unor evenimente interactive. Florin Bican, Alex Donovici, Cristina Andone, Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Lavinia Braniște, Carmen Tiderle, Horia Corcheș sau Alex Moldovan se află pe lista autorilor care participă la evenimentele dedicate copiilor și tinerilor la ediția din acest an a Bookfest.

Un record în ceea ce privește numărul de evenimente îl înregistrează țara invitată de onoare, Japonia, care le propune vizitatorilor celei de-a XV-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest peste 60 de evenimente

  • olimpiadă de benzi desenate,
  • ateliere de pictură în stil japonez (semn de carte),
  • ateliere de karuta și hanafuda (cărți de joc japoneze),
  • ateliere de caligrafie,
  • ateliere de Origami,
  • un atelier de Yukata (chimono de vară),
  • un spectacol de modă inspirat de chimonouri.

Programul Japoniei include evenimente dedicate specialiștilor precum traducătorii (atelier de traduceri cu accent pe expresii idiomatice și proverbe japoneze) sau fanilor celui mai dezvoltat domeniu al publishingului de carte din Țara Soarelui Răsare: manga.

watchshop.ro

Târgul de carte va prezenta în premieră trei mari „Dezbateri Bookfest”, pe teme de educație, sănătate fizică și psihică a copiilor și de geopolitică, despre cum a ajuns Rusia agresorul de astăzi. Acestora li se adaugă discuții care își propun să îi așeze la aceeași masă pe profesioniștii lumii editoriale: dialoguri între traducători și redactori, seminar cu traducători de literatura română din afara României, mese rotunde și ateliere cu graficieni, traducători, ilustratori.

Iubitorii cinemaului se vor bucura și ei de o ofertă bogată de filme la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Sunt filme puse la dispoziție de țara invitată, Japonia, cât și filme românești, o selecție oferită de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Cele mai așteptate evenimente pentru adulți la Bookfest – Program Bookfest detaliat

Miercuri 1 iunie

Din programul acestei zile am selectat evenimente care probabil vor atrage un număr mare de cititori. Programul integral al zilei poate fi consultat aici.

12:00 (SCENA ARENA)

Deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest

13:00 EDITURA BOOKZONE

Atelier despre Bullying (Gabriela Maalouf)

13:30 CURTEA VECHE PUBLISHING

Sesiune de autografe cu Ana Maria Brânză (campioană olimpică la scrimă și autoarea cărții pentru copii „En garde!”),

14:00 (SCENA ARENA)

Benzile desenate și sportul – Rolul benzilor desenate în promovarea sportului

Vorbitori: Dl. Mihai Claudiu Covaliu (Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român), E.S. Dl. Ambasador Hiroshi Ueda (Ambasadorul Japoniei în România), Dl. Mihai Grăjdeanu (Autor și profesor de benzi desenate, Inițiator Olimpiada de benzi desenate)

14:00 DEZBATERILE BOOKFEST (SCENA AGORA)

Ce ne facem cu România ne-educată?

Participă: Doru Căstăian, Emilia Șercan și Valeriu Nicolae

Moderează: Lidia Bodea, vicepreședinte AER.

top-shop.ro

15:30 EDITURA HUMANITAS

Lansare de carte și sesiune de autografe: Țigan Țăndări de Valeriu Nicolae

Participă: Valeriu Nicolae

Moderează: Lidia Bodea

17:00 GRUPUL EDITORIAL ART

Cititorii Arthur față-n față cu autorii români. Sesiune de autografe: Lavinia BranișteSora lui Colăcel.

Live drawing: Diana Grigore /Andrei Măceșanu


17:30 GRUPUL EDITORIAL CORINT

Lansare de carte: Gramatica limbii române pentru elevi și profesori, Corint Educațional

Participă: Adina Dragomirescu, Irina-Roxana Georgescu, Delia-Monica Georgescu, Raluca-Diana Răducanu, Ileana Gae, Alina Dinu, Maria-Ramona Nedea, Adina Ionescu

Moderează: Ioana Bâldea Constantinescu, brand manager Editura Corint

17:30 EDITURA HERALD

Lansare de carte

Cum folosim poveștile pentru a îmbunătăți comunicarea cu copiii:  Povești vindecătoare, De ce ne este atât de dificil să fim fericiți – Jacques Salome

Participă: Cati Călin, Claudia Jimeno, Cristina Neguț, Alecsandra Lițu

17:30 EDITURA HUMANITAS

Eveniment Thierry Wolton. Reflecții despre comunism

Participă: Gabriel Liiceanu, Ioan Stanomir

perfect-tour.ro

Un gând despre „PROGRAM BOOKFEST Ce au pregătit editurile pentru cititori la cel mai așteptat târg de carte din ultimii ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: