PROGRAM Bookfest. Târgul de carte începe pe 1 iunie la București, având ca invitat de onoare Japonia.

• Salonul Internațional de Carte Bookfest (1-5 iunie, pavilionul B2, Romexpo) va marca întoarcerea la evenimentele mari cu public, fără restricții

• Editurile au pregătit reduceri mari și lansări în prezența autorilor, care vor acorda și autografe

 Invitatul de Onoare, Japonia, promite o revelație culturală în cele cinci zile de program Bookfest 2022

• Intrarea publicului este liberă; program de vizitare: 1, 2, 5 iunie (10.00-20.00) | 3 și 4 iunie (10.00-21.00)

Vezi aici Programul Bookfest general în 4 iunie.

watchshop.ro

Când începe Bookfest la București? Ce le aduce cititorilor?

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment de profil care are o dimensiune internaţională marcantă, revine în capitală după trei ani de absență. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie 2022, în Pavilionul B2 al Romexpo.

„Sunt trei ani de când lumea editorială așteaptă să se întâlnească cu publicul fără restricții, în ambianța elegantă și primitoare a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Vă așteptăm, așadar, la primul eveniment de amploare al culturii scrise din 2022, o sărbătoare a cărții care vine după o absență atât de îndelungată și care sper să ne arate că normalitatea încă mai este posibilă”, a declarat Grigore ARSENE, președintele Asociației Editorilor din România, instituția care organizează evenimentul.

Zeci de mii de titluri cu reduceri, lansări de carte în prezența autorilor, evenimente pentru copii, dezbateri și mese rotunde, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive – sunt doar câteva dintre motivele pentru care iubitorii de carte sunt așteptați la Bookfest 2022.

libris.ro

Program Bookfest 2022

Accesul publicului va fi liber la absolut toate evenimentele din cadrul Bookfest, iar orele de vizitare sunt:

  • 10.00-20.00, pentru zilele de miercuri, joi și duminică (1, 2 și 5 iunie),
  • 10.00-21.00, pentru zilele de vineri și sâmbătă (3 și 4 iunie).
  • Programul detaliat este disponibil aici.

Țară – invitat de onoare va fi Japonia

Invitatul de onoare al acestei ediții este Japonia, care le propune iubitorilor de carte un program complex: de la lansări și dezbateri pornind de la romane clasice ale literaturii japoneze până la evenimente pop – culture, îndrăgite de tinerii cititori și evenimente culturale conexe.

„Sunt extrem de onorat că Japonia este Invitat de Onoare al celei de-a XV-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Mă bucur foarte mult pentru această minunată ocazie ca publicul din România să se apropie și mai mult de literatura japoneză.

Am așteptat cu nerăbdare această ediție Bookfest, alături de mulți pasionați de literatură, după doi ani în care nu a putut fi organizată. Ediția din acest an a Bookfest va transcende distanța geografică dintre Japonia și România și, timp de cinci zile, va permite publicului vizitator să se bucure din plin de Japonia.

Invitați speciali vor fi scriitori japonezi și autori de cărți despre Japonia, care îi vor ghida pe cititori prin lumea creațiilor lor. La standul Japoniei am pregătit o gamă variată de evenimente legate de diferite aspecte ale culturii japoneze: de la manga, care are o tradiție îndelungată în Japonia, fiind la fel de populară ca literatura, până la istorie și artă.

Îi invit pe cititori la Salonul Internațional de Carte Bookfest pentru a păși în lumea literaturii și culturii japoneze. Vor avea astfel ocazia de a descoperiți o nouă Japonie, cu care nu s-au mai întâlnit până acum”, a mărturisit E.S. Domnul Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România.


farmec.ro

Peste 400 de evenimente, de la lansări de carte şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive pentru copii, îi așteaptă pe cititorii dornici să participe la un Salon de Carte lipsit de restricțiile din ultimii ani. Evenimentele pentru copii vor fi vedetele primei zile a Bookfest, 1 iunie, de Ziua Copilului.

Despre Salonul Internațional de Carte Bookfest

La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 29 mai – 2 iunie 2019) au fost prezenți peste 150 de expozanți. Invitatul de onoare de atunci a fost Marea Britanie. La edițiile internaționale din anii anteriori țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Republica Cehă, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei Japoniei din București. Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: