NETFLIX Filme și seriale bazate de cărți. Selecția lunii iulie.

Filme și seriale bazate pe cărți de dragoste din belșug în luna iulie pe Netflix. Nu lipsesc însă nici filmele de acțiune, polițiste, documentarele de investigație și filmele cu zombi.

  • Frumușelul Ryan Gossling și frumușica Ana de Armas joacă în The Gray Man, ecranizarea romanului de debut al lui Mark Greany
  • Persuasiune, cea mai nouă adaptare după celebrul roman al lui Jane Austen
  • Bestsellerul spaniol Moartea lentă a Lucianei B este acum transpus în Furia lui Dumnezeu

top-shop.ro

Persuasiune (2022) – apare pe 15 iulie

7+ Dragoste, De epocă
Cu: Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Nikki Amaku – Bird
Regia: Carrie Cracknell

Trailer Persuasiune 2022

Anne Elliot este o nonconformistă cu mentalitate modernă, care trăiește împreună cu familia ei de snobi, aflată în pragul falimentului. Atunci când Frederick Wentworth, bărbatul la care a renunțat mai demult, revine pe neașteptate în viața ei, Anne trebuie să decidă dacă vrea să lase trecutul în urmă sau preferă să-și asculte inima o dată cu această nouă șansă. O adaptare a romanului omonim semnat de Jane Austen.

Fata din fotografie (2022)

16+ Documentar
Cu: Matt Birkbeck
Regia: Skye Borgman

Spiderhead trailer

O femeie este găsită muribundă la marginea drumului. Corpul ei e plin de vechi vânătăi, mărturiile abuzurilor trăite. Moare curând și lasă în urmă un fiu, un bărbat care pretinde că este soțul ei și un mister care va deveni un coșmar. Filmul documentar este bazat pe volumul de memorii (doar engleză) scris de jurnalistul Matt Birkbeck, cel care a investigat cazul incredibil al femeii cunoscute drept Sharon Marshall.

The gray man (2022) – apare pe 22 iulie

16+, Thriller, Acțiune
Cu: Ryan Gossling, Chris Evans, Ana de Armas
Regia: Anthony și Joe Russo

Trailer The gray man

Bazat pe romanul de debut (doar engleză) al lui Mark Greany, filmul îl are ca protagonist pe asasinul plătit Court Gentry, fost agent CIA. Gentry pleacă într-o misiune prin Europa pentru a-l salva pe șeful său, Sir Donald Fitzroy, și pe familia acestuia de Lloyd, un alt fost agent secret reconvertit în mercenar, acum membru al unei gigantice corporații franceze care vrea să-l elimine pe Gentry.

Legături primejdioase (2022)

16+ Dragoste, Adolescenți
Cu: Paola Locatelli, Simon Rerolle
Regia: Rachel Suissa

Trailer Legături primejdioase 2022

O adaptare în prezent a romanului omonim de Pierre Choderlos de Laclos, filmul o urmărește pe cititoarea Celene în timp ce se îndrăgostește de băiatul rău de la liceul ei, surferul Tristan. Din păcate pentru propriile iluzii, în curând va afla că este victima unui pariu între acesta și Vanessa, o tipă cu mare succes în social media. 

Salut, rămas bun și tot ce se întâmplă între ele (2021)

13+ Adolescenți, Drame
Cu: Talia Ryder, Jordan Fisher
Regia: Michael Lewen

Trailer Salut, rămas bun și tot ce se întâmplă între ele

După ce au făcut un pact să se despartă înainte de a pleca la facultate, Clare și Aidan petrec împreună o ultimă întâlnire. Pe măsură ce refac pașii relației lor, de la primul salut și primul sărut până la prima ceartă, ei se îndreaptă spre un punct de cotitură în căutarea unor răspunsuri – ar trebui să rămână împreună sau să-și spună adio?

O comedie romantică fermecătoare bazată pe bestsellerul cu același nume al lui Jennifer E. Smith.

farmec.ro

Joc periculos (2014)

16+ Acțiune, Suspans
Cu: Jason Statham, Sophia Vergara
Regizor: Simon West

Trailer Joc periculos

Joc periculos este bazat pe cartea Heat de William Goldman, autor de două ori premiat cu Oscar pentru adaptările romanelor sale. Filmul spune povestea lui Nick Wild (Jason Statham), un bodyguard din Las Vegas care are o problemă serioasă cu jocurile de noroc. Când un prieten de-al său este bătut de un mafiot, Nick ripostează. Dintr-o dată este aruncat în lumea interlopă, urmărit de poliție și căutat de mafie.

Alegerea (2016)

13+ Dragoste, Dramă
Cu: Teresa Palmer. Tom Welling, Tom Wilkinson
Regia: Ross Kats

Trailer O mamă perfectă

Travis, un tip cu priză la fete, încurcat sentimental, se pomenește cu o vecină nouă, atrăgătoare și foarte nemulțumită de petrecerile lui gălăgioase. Cei doi se îndrăgostesc, însă povestea lor de iubire are câteva hopuri de trecut. Gabby este deja cerută de un medic frumușel, căruia n-are nimic să-i reproșeze, iar Travis nu se pricepe la dragoste așa de bine cum credea.

Filmul este inspirat de romanul omonim (doar engleză) al lui Nicholas Sparks.

Bastarzi (2022)

16+ Acțiune, Aventură
Cu: Mikki Esparbe, Aura Garrido
Regia: Javier Luiz Caldera, Antonio de Toro

Trailer Bastarzi 2020

Filmul Bastarzi, inspirat de romanul Noche de Difuntos del 38 de Manuel Martín Ferreras, spune o poveste cu zombie, pe fundalul Războiului Civil Spaniol (1938). Atunci când soldații zombi apar ca urmare a războiului biologic dus de naziștii Schutzstaffel împotriva locuitorilor unui mic sat, forțele republicane și cele franchiste sunt nevoite să se alieze temporar pentru a face față strigoilor.

Pielea ursului (2016)

16+ Acțiune, Aventură
Cu: Marco Paolini, Leonardo Mason
Regia: Marco Segatto

Trailer Pielea ursului / La pelle dell orso

Un tată distant încearcă să câștige respectul și admirația fiului său și a comunității plecând la vânătoare în căutarea ursului care pune în pericol micul sat de munte în care trăiesc. Filmul este inspirat de romanul omonim de Matteo Righetto.

Furia lui Dumnezeu (2022)

16+ Dramă, Thriller
Cu: Diego Peretti, Juan Minujin
Regia: Michael și Peter Spierig

Trailer Furia lui Dumnezeu 2022

Romanul Moartea lentă a Lucianei B (indisponibil momentan) de Guillermo Martinez a fost în top 10 cele mai vândute cărți în Spania în anul publicării sale. Luciana, fosta secretară a faimosului autor de romane polițiste Kloster, pe care l-a dat în judecată pentru hărțuire sexuală, este convinsă că va fi ucisă, drept răzbunare. Jurnalistului căruia îi cere disperată ajutorul îi prezintă ca probe decesele suspecte din familia sa.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol link către vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că nu este disponibilă în România nici în engleză, nici în română.

lensa.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: