LANSARE “Jurnal de război”, scris la Harkov, într-un subsol, în doar 8 zile, tradus în limba română

Jurnal de război”, volumul de non-ficțiune scris de ucraineanca Olga Grebennik – mamă, soție, fiică, artistă și scriitoare – va fi lansat săptămâna viitoare la Seneca Anticafe. Evenimentul va avea loc joi, 21 iulie, de la ora 19:00 în prezența autoarei.

Accesul este liber pe baza unei rezervări la contact@senecaanticafe.ro. Deopotrivă cu lansarea cărții va avea loc și un vernisaj cu lucrările artistei Olga Grebnnik, care pot fi achiziționate la eveniment.

Cartea este la al doilea tiraj, primul fiind epuizat în câteva zile. “Jurnal de război” de Olga Grebennik a mai fost tradus și publicat în Coreea și Italia. Traducerea în limba română este semnată de Vladimir Bulat și Anastasia Staicu.

”Scriu acest jurnal ca să spun NU RĂZBOIULUI! Am străbătut un drum lung. Pe drumul acesta am întâlnit doar oameni buni și empatici. Avem război și avem oameni. Primul nu ține cont de ceilalți.”

a declarat autoarea

top-shop.ro

Memoriile unor zile pe care nimeni n-ar vrea să le trăiască

Olga și-a așezat gândurile pe hârtie în subsolul unui bloc din Harkov, în doar opt zile, în sunetul exploziilor și al sirenelor, în mijlocul unui conflict armat necruțător cu oamenii. Apoi a fost nevoită să facă bagajul pentru ea și cei doi copii și să își abandoneze – în 10 minute – orașul cuprins de război. Și-a lăsat în urmă soțul și părinții, planurile și întreaga ei viață de până atunci și a plecat spre necunoscut.

Bloggerița, ilustratoarea și autoarea din Ucraina a ținut acest jurnal ca să rămână pe o linie de plutire în timpul zilelor pe care le-a petrecut ascunsă în pivnița blocului.

„Primul lucru – am scris pe brațele copiilor numele, datele lor de naștere și numerele de telefon. — Pentru ce o faci? – a întrebat Vera. — E un joc. — Ce joc? — Război se numește.”

Cartea ei, publicată recent de editura Seneca este o mărturie la cald a evenimentelor și emoțiilor trăite în perioada în care Olga și copiii săi s-au adăpostit, împreună cu alți localnici, în subsolul unui bloc din Harkov.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: