ȘTIRI Următoare carte de Margaret Atwood este o colecție de povestiri foarte personale.

Old babes in the wood, o nouă colecţie de povestiri de Margaret Atwood, pe care editura Vintage a descris-o ca fiind extrem de personală, urmează să fie publicată la începutul anului viitor în Canada și Statele Unite ale Americii, marcând prima revenire a scriitoarei la ficţiune după romanul „Testamentele” apărut în urmă cu trei ani, scrie The Guardian.

libris.ro

Povestiri de prost gust, ca și viața

„Old Babes in the Wood” va conţine 15 povestiri, unele dintre ele publicate pentru prima dată. Povestirea care dă numele cărții a apărut prima oară în revista The New Yorker și are ca subiect regăsirea a două surori în vârstă, într-o cabană de familie lângă un lac. 

„Cartea explorează întreaga urzeală și țesătură a experienței, începând cu două prietene bune care se contrazic neîncetat – de la trecutul lor comun până la metoda corectă de a opri sufocarea cuiva, la povestea despre o fiică care vrea să afle dacă mama ei este într-adevăr vrăjitoare sau la cea despre ce să faci cu relicvele moștenite, cum ar fi niște săbii de paradă din al doilea război mondial.”

anunță editura.

„Old Babes in the Wood este o poșetă doldora de lucruri, ca viaţa. Conţine prost gust, ca şi viaţa. O poveste despre o femeie cu suflet de melc este oare despre a fi chiar atât de bătrân? Poate. Sunt iubiţii morţi chiar morţi în sensul real al cuvântului? Poate nu. Sunt pisicile ceea ce par? Aproape niciodată”.

a spus scriitoarea despre viitoarea sa carte.

Ultima carte de ficțiune a Margaretei Atwood a fost „Testamentele”, care a câştigat premiul Booker împreună cu romanul „Femeie, fată, alta”, de Bernardine Evaristo. Testamentele reprezintă continuarea romanului ei „Povestea Slujitoarei”, care a fost adaptat în serialul de televiziune multipremiat – opt trofee Emmy.

Volumul „Old Babes in the Wood” va fi publicat în SUA în 7 martie 2023.

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: