PROGRAM Străzi Deschise 13 – 14 august. “Scapă de punga cu pungi!”, Marșul poștașilor, dans contemporan și ateliere pentru copii

Ultimul weekend al lunii august la „Străzi deschise” vine cu plimbări urbane și proiecte inedite pe Calea Victoriei, readuce sportul pe Kiseleff. Weekendurile pietonale „Străzi deschise” din zona centrală se vor relua în luna septembrie.

Zone pietonale deschise 13-14 august 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

• Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;

• Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Program Străzi deschise 13-14 august

Programul activităţilor de weekend de pe Calea Victoriei se deschide sâmbătă, 13 august, de la ora 11.00, cu un marş în premieră al factorilor poştali între Bulevardul Elisabeta şi Splaiul Unirii.

Cunoscută pentru proiectele culturale muzicale destinate susţinerii copiilor talentaţi din medii defavorizate, Asociaţia „Viitorul Nostru” va fi prezentă weekendul acesta la „Străzi deschise” cu ateliere de percuţie şi suflători în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României.

În zona Bisericii Kretzulescu, publicul se poate bucura de spectacole folclorice pregătite de Asociaţia „Doiniţa Dance Studio”.

Campania de conştientizare prin artă a felului în care se schimbă clima „One Minute Older”ajunge în weekend la „Străzi deschise” cu activarea „Punga cu pungi nu mai are loc în viaţa ta. Doneaz-o!”. Iniţiată de Fundaţia 9, campania va strânge un milion de pungi de plastic pe care le transformă în artă. Pe 13 şi 14 august, pietonii „Străzilor deschise” sunt invitaţi să contribuie la viitoarea instalaţie de artă şi să depună pungi de plastic la punctul de colectare din Piaţeta Teatrului Odeon.

chilipirul-zilei.ro/

Pictorul de icoane bizantine Liviu Balâc, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de „Tezaur Uman Viu„, aşteaptă pe cei mici şi mari în faţa magazinului Romartizana de pe Calea Victoriei cu un atelier de pictură pe vitralii.

Teatrul Masca revine duminică în faţa Muzeului de Istorie cu cele mai cunoscute statui vivante din portofoliul său.

„Străzi deschise” prezintă spectacolul de dans contemporan „The Last Raid of Humankind” (Ultimul atac al umanităţii), ce va avea loc pe 13 august, de la ora 20.00 în zona Bisericii Kretzulescu, reprezintă manifestarea fizică a sentimentelor în momentul conștientizării unui potențial final.

riTM – Bucharest Session” aduce împreună duminică, 14 august, de la ora 20.00, dansul contemporan şi muzica instrumentală într-un spectacol semnat de Alexandra Bălăşoiu, în faţa Bisericii Kretzulescu.

Traseul pietonal de pe şoseaua Kiseleff este activat sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-21.00, de locuri de joacă şi mişcare pentru cei mici. 

Şcoala de Artă Bucureşti revine în programul „Străzilor deschise” şi de această dată cu o expoziţie de pictură ce va fi deschisă în ambele zile de weekend, la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă, între orele 12.00 şi 18.00.

lensa.ro

Restricții rutiere Străzi deschise București

Calea Victoriei | În perioada 13-14 august 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea mașinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Rutele alternative de transport sunt disponibile aici.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor, pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

Șoseaua Kiseleff Traficul va fi restricționat pe segmentul cuprins între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei, fără afectarea traficului rutier în intersecție.

libris.ro

Fotografie principală articol via Utopia Balcanică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: