NETFLIX Filme și seriale bazate de cărți. Selecția lunii august.

Filme și seriale bazate pe cărți din toate genurile în luna august pe Netflix. Acesta e genul de listă în care oricine poate găsi un film pe placul lui – copiii, adolescenții, pasionații de SF, nostalgicii literaturii clasice, fanii fapte reale și cei ai literaturii senzuale.

  • Vedeta lunii e Sandman, adaptarea benzii desenate de Neil Gaiman
  • Impresionant Richard Gere în povestea psihologului american care, în anii 50, a tratat simultan trei Hristoși
  • Aproape nemuritoare povestea La răscruce de vânturi a lui Emily Bronte – pe Netflix vedem luna asta ecranizarea cu Juliette Binoche și Ralph Finnes

top-shop.ro

Sandman (2022)

16+ SF, Horror
Cu: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter

Fight club trailer

Ecranizarea benzii desenate The Sandman, care i-a adus celebritatea scriitorului Neil Gaiman, a fost lansată în premieră la Netflix în 5 august 2022, la nivel mondial. Cartea lui Gaiman spune o poveste care se petrece în Visare – lumea care ni se deschide, atunci când închidem ochii şi adormim. Aici trăiește Sandman (Visul), cel care insuflă viaţă celor mai intime temeri şi fantezii. Dar când Visul este răpit şi ţinut prizonier timp de un secol, absenţa sa declanşează o serie de evenimente care vor schimba atât lumea visării, cât şi pe cea a treziei pentru totdeauna.

Adulți iubitori (2022)

18+ Noir, Suspans
Cu: Dar Salim, Sonja Richter
Regia: Barbara Rottenborg

Bazat pe romanul Till death do us apart de Anne Eckberg, filmul spune povestea unui cuplu care mai rezistă doar de dragul copilului bolnav. După ce băiatul se însănătoșește, cei doi sunt nevoiți să confrunte realitatea și recurg la măsuri extreme pentru a obține ce-și doresc.

Trei hristoși (2017)

13+, Dramă socială
Cu: Richard. Gere, Peter Dinklage
Regia:

Trailer Trei Hristoși

Ecranizarea memoriilor medicului Milton Rokeach spune povestea aproape neverosimilă a trei bărbați internați la spitalul de psihiatrie care se cred Hristos. Medicul lor curant decide să-i confrunte în încercarea de a-i determina astfel să accepte realitatea. Richard Gere face un rol convingător interpretându-l pe medicul revoluționar care înlocuiește șocurile electrice cu terapia de grup.

La răscruce de vânturi (1999)

13+ Romantic, Dramă
Cu: Juliette Binoche și Ralph Finnes
Regia: Peter Kosminsky

Trailer La răscruce de vânturi

La răscruce de vânturi este inspirat de romanul scris acum mai bine de un secol și jumătate (1847) de Emily Brontë și publicat inițial sub pseudonimul Ellis Bell. Protagoniștii sunt îndrăgostiții Catherine și Heathcliff, a căror relație este aproape interzisă de conflictul dintre familii de nobili din care provin și care trăiesc în mlaștinile din West Yorkshire, Earnshaw și Lintons.

Spontan (2020)

13+ Comedii romantice, SF
Cu: Catherine Langford, Charlie Plummer
Regia: Brian Duffield

Trailer Spontan

Doi adolescenți se îndrăgostesc în timp ce colegii lor de școală sunt afectați de un fenomen inexplicabil – autocombustie spontană. O poveste romantică la care vei râde în hohote, bazată pe bestsellerul cu același nume (engleză) al lui Aaron Starmer.

Următoarele 365 zile (2022) – apare pe 19 august

18+ Drame, Senzual
Cu: Anna – Maria Sieklucka, Michele Morrone
Regizor: Barbara Bialowas, Tomasz Mandes

Trailer Următoarele 365 zile

Inspirat de cel de-al treilea roman al trilogiei 365 de zile, de Blanka Lipinska, filmul îi urmărește pe Massimo și Laura pe măsură ce încrederea dintre ei dispare, iar Nacho încearcă să îi despartă.

Basmele sunt pentru cei mici (2022)

7+ Comedie, Dramă
Cu: Maciej Karasz, Dorota Kolak
Regia: Kristofer Russ

Trailer Basmele sunt pentru cei mici

Ecranizarea cărții pentru copii a polonezei Agnieszka Dabrowska, Basmele sunt pentru cei mici, urmărește maturizarea unui gamer adolescent care crede că totul i se cuvine. Boala mamei sale și o mătușă zurlie îl vor face să-și reordoneze prioritățile.

Pisica bizantină (2002)

13+ Comedie romantică
Cu: Jaime Murray, Peter Bowles
Regia: Vsevolod Shilovsky

Trailer disponibil doar pe Netflix.

Pisica bizantină, adaptarea unei povestiri a lui Boris Saakov, are ca eroină o jurnalistă care călătorește în Cipru, împreună cu Circul de Stat moscovit. Aflată în vizită la o mănăstire bizantină, unde pisicile sunt la fel de numeroase ca maicile și par să aibă puteri miraculoase, tânăra se îndrăgostește.

Pipa (2022)

16+ Mister, Dramă
Cu: Luisana Lopilato, Mauricio Paniagua
Regia: Alejandro Montiel

Trailer în română disponibil doar pe Netflix.

Pipa, după romanul omonim al Florenciei Etcheves, este povestea unei foste polițiste care se retrage departe de lumea dezlănțuită. O crimă petrecută în satul în care trăiește acum o forțează să revină în mediul violent pe care spera să-l uite în liniștea unei comunități izolate.

SERIAL Bună dimineața, Veronica (2022)

18+ Polițist, Mister
Cu: Taina Muller, Reynaldo Gianecchi
Creator: Raphael Montes

Trailer Furia lui Dumnezeu 2022

Romanul scriitorului brazilian Raphael Montes, scris la două mâini cu Ilana Casoy, este sursa de inspirație pentru serialul cu același nume. Bună dimineața, Veronica este un thriller plin de răsturnari de situatie, cu o protagonistă puternică care își abandonează viața stabilă – familia perfectă și o slujbă de vis – pentru a se lansa într-o lume crudă, unde își găsește, până la urmă, propria identitate.

Nota bene, dacă nu găsiți în articol link către vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că nu este disponibilă în România nici în engleză, nici în română.

lensa.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: