ECRANIZARE Foc și sânge / Casa Dragonului – 10 milioane de spectatori a avut prequelul Urzeala Tronurilor, de George R. R. Martin

Primul episod al noului serial HBO bazat pe cartea lui George R.R. Martin Foc și sânge, din universul Urzeala Tronurilor, a fost cea mai urmârită premieră din istoria HBO, anunță News.ro. 9,986 milioane de spectatori au urmărit primul episod din Casa Dragonului (House of the Dragon) în Statele Unite la debut (pe HBO şi HBO Max). Serialul este disponibil și în România, pe platforma producătorului.

Conform HBO, serialele difuzate în ziua şi la ora la care a debutat Casa Dragonului aveau, în mod normal, între 20% și 40% din audienţa atinsă de acesta.

libris.ro

Despre “Foc și sânge”, de George R. R. Martin

Cartea „Foc și sânge”, scrisă de George R.R. Martin este sursa de inspirație a serialului „Casa Dragonului”, a cărui premieră a depășit toate recordurile înregistrate de HBO pentru o serie originală.

Fascinanta poveste care are la bază volumul „Foc şi sânge”, se petrece cu câteva secole înainte de întâmplările din „Game of Thrones/ Urzeala tronurilor”.

„Scriitorul George R.R. Martin nu a scris o poveste, a construit un univers.”

(Marian Coman, redactor-șef Armada)

Cartea spune povestea Targaryenilor de când au ajuns în Westeros și au cucerit Cele Șapte Regate și până după Dansul Dragonilor, cea mai faimoasă bătălie dintre dragoni și călăreții lor. 

Romanul este un volum de referință pentru fanii universului Urzeala tronurilor, prezentând pentru prima dată detalii fascinante despre istoria Westerosului. George R.R. Martin este faimos pentru intrigile sale complexe și indiciile subtile presărate în textele sale, iar „Foc și sânge” nu face excepție.

„O capodoperă de istorie ficțională!“
The Sunday Times

„O tapiserie fascinantă, care înfățișează războaie, căsnicii, morți, dragoni și politică, una care are aerul unei istorii adevărate mai mult decât al uneia dintr-o lume fantasy…“
Booklist

top-shop.ro

Sinopsis

Cu sute de ani înainte de Urzeala tronurilor, Casa Targaryen – singura familie de stăpâni ai dragonilor care a supraviețuit decăderii Valyriei – se stabilește la Piatra Dragonului. Aceasta este povestea generațiilor de conducători care, începând cu legendarul Aegon Cuceritorul, se luptă pentru a păstra Tronul de Fier.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul războiului numit Dansul Dragonilor? Ce crime oribile a făptuit Maegor? Cum arăta Westeros când dragonii făceau legea din ceruri? Ce a devenit Valyria după dezastrul care a lovit-o?

La acestea și la multe alte întrebări răspunde cronica unui maester al Citadelei, completând istoria tulburătoare și pasionantă a Targaryenilor.

lensa.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: