CONCURS “Nașterea eroului” de Andrei Ungureanu câștigă Primul roman

Editura Litera a anunțat astăzi câștigătorii concursului de debut literar “Primul roman”, ediția a ediția a doua. Locul întâi este ocupat de romanul Nașterea eroului, de Andrei Ungureanu, volum care va fi publicat anul acesta într-un tiraj de minim 1000 de exemplare.

Update: Cartea a fost publicată, o poți cumpăra AICI


libris.ro

DESPRE ROMANUL NAȘTEREA EROULUI

Este povestea unui tânăr sărac dintr-o țară francofonă, ficțională, care fuge în Europa gonit nu atât de foame și de mizerie, cât de nevoia de a-și găsi adevărata menire.

„Romanul lui Andrei Ungureanu propune o poveste proaspătă, scrisă cu talent și ancorată în realitățile actuale. Stilul fluid și scriitura convingătoare atrag imediat atenția, dar, pe lângă acestea, „Nașterea eroului“ este și o carte cu mesaj puternic, de interes general.“ (Doina Ruști)

Lista scurtă a manuscriselor finaliste

  • Câinele gonfalonierului
  • Când greierii au încetat să mai cânte
  • Câţi îngeri pot dansa pe vârful unui ac?
  • Dicționarul depresiilor și disocierilor
  • Hoguaș
  • Însemnările unui epileptic
  • Nașterea Eroului
  • Porturile lunii

Pe locul doi al competiției de debut literar s-a clasat manuscrisul lui Radu Cernătescu, cu titlul Câinele gonfalonierului, iar pe cea de-a treia poziție Dicționarul depresiilor și disocierilor, de Beatrice Crețu.

farmec.ro

În total, 50 de manuscrise au fost înscrise în concurs, dintre care 41 au fost declarate eligibile de către comisia de monitorizare. Conform Regulamentului, au fost validate înscrierile scriitorilor cu vârsta de peste 18 ani aflați la debut și care n⁠-⁠au publicat anterior nicio operă epică unitară mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Câștigătorii concursului au fost desemnați de un juriu format din 4 membri: Doina Ruști (scriitoare) – președinta juriului, Cristina Bogdan (conf. dr., decana Facultății de Litere, București), Emanuela Ilie (conf. dr., Facultatea de Litere, Iași) și Ligia Pârvulescu (câștigătoarea premiului I la ediția întâi Primul Roman). Membrii juriului au realizat punctajul în funcție de: creativitate, originalitate, claritate și corectitudine în exprimare prin acordarea de puncte de la 1 la 10.

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: