NETFLIX 10 filme bazate pe cărți. Selecția lunii octombrie

Filmele și serialele bazate pe cărți lansate în octombrie pe Netflix îi vor face fericiți, așa cum v-ați aștepta, pe iubitorii genurilor thriller și horror. Dar asta nu înseamnă că, în luna demonicului Halloween, voi ceilalți, care vă feriți de creaturi fioroase și scene sângeroase, n-o să aveți parte de filme bune.

Vine o ecranizare sperăm onorabilă a celebrului roman Nimic nou pe frontul de vest, avem doi actori de Oscar într-o poveste bazată pe fapte reale – Infirmiera cea bună și o dramă foarte bine interpretată de Mila Kunis – Cea mai norocoasă fată, inspirată de povestea unui viol în grup și a răzbunării ce i-a urmat.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

top-shop.ro

Jocul decepției (2022)

16+ Polițist, Dramă
Cu: Joel Edgerton, Sean Harris
Regia: Thomas M. Wright

Jocul Decepției trailer

Filmul bazat pe cartea The Sting: The Undercover Operation That Caught Daniel Morcombe’s Killer by Kate Kyriacou. Jocul decepției este despre prietenia improbabilă care se naște între un polițist sub acoperire și posibilul autor al unei răpiri, în timp ce primul dintre cei doi caută să capete încrederea suspectului.

MINISERIE De la zero (2022)

16+ Romantic
Cu: Zoe Saldana, Eugenio Mastrandrea
Creatoare: Attica și Tembi Locke

De la zero miniserie trailer

Memoriile actriței Tembi Locke, care este și producătoarea miniseriei, stau la baza filmului care spune povestea de dragoste petrecută la Florența între protagonistă și un chef italian. O istorie romantică despre pierdere, putere și speranță inspirată de evenimente reale.

Cea mai norocoasă fată (2022)

18+ Dramă
Cu: Mila Kunis, Finn Wittrock
Regia: Mike Barker

Cea mai norocoasă fată trailer

Bazat pe bestsellerul New York Times omonim scris de Jessica Knoll, filmul urmărește relația unui cuplu care pare să nu aibă nicio hibă, ci doar un viitor strălucit înainte. Însă în istoria lui Ani, o jurnalistă cu aspirații înalte, se află memoria unui viol și a unor trădări peste care, deși crede că a făcut-o deja, nu poate trece înainte să le fi confruntat. Ca să facă lucrurile și mai grele, adversarul, respectiv bărbatul care a violat-o, este acum paralizat și pare că se căiește sincer.

perfect-tour.eu

Telefonul domnului Harrigan (2022)

16+ Dramă, Sinistru
Cu: Jaeden Martell, Donald Sutherland
Regia: John Lee Hancock

Trailer Telefonul domnului Harrigan

Inspirat de nuvela lui Stephen King, filmul urmărește istoria înduioșătoare – și înfricoșătoare simultan – a unui puști care își petrece câteva zile pe săptămână citindu-i unui bătrân bogătaș pasionat de literatură. Când bătrânul se stinge, îi lasă drept moștenire binefăcătorului său un cadou bizar și ucigaș.

Povestirea se găsește în volumul Un strop de sânge publicat de Nemira.

Clubul de la miezul nopții (2022)

16+ Horror, Adolescenți
Cu: Iman Benson, Igby Rigney
Regia: Leah Fong, Mike Flanagan

Trailer CLUBUL DE LA MIEZUL NOPȚII 2022

Pentru cei dinaintea noastră. Pentru cei de după noi. Pentru noi, cei de acum. Și pentru cei de dincolo: bun venit în CLUBUL DE LA MIEZUL NOPȚII, un nou serial horror marca Netflix, creat de Mike Flanagan și de producătorii serialelor Casa bântuită și Slujba de la miezul nopții.

La un centru medical pentru tineri bolnavi în fază terminală, opt pacienți se adună în fiecare seară, la miezul nopții, pentru a-și spune unii altora poveștile și pentru a face un pact ca următorul dintre ei care va muri să dea grupului un semn din lumea de dincolo. Bazat pe romanul cu același nume din 1994 și pe alte scrieri ale lui Christopher Pike.

Infirmiera cea bună (2022) – apare în 26 octombrie

16+ dramă, thriller
Cu: Jessica Chastain, Eddie Redmayne
Regia: Tobias Lindhom

Trailer Infirmiera cea bună 2022

Doi actori de Oscar foarte carismatici, Jessica Chastain și Eddie Redmayne, fac echipă în ecranizarea acestei istorii reale care-ți ridică părul pe tine, Infirmiera cea bună. Amy, o asistentă plină de compasiune și o mamă singură, care se luptă cu o boală cardiacă este epuizată de turele grele și solicitante de noapte de la ATI. Ajutorul sosește de la Charlie Cullen, un coleg atent și empatic. În timp ce împart nopțile obositoare de la spital, cei doi dezvoltă o prietenie puternică și devotată și, pentru prima dată în ultimii ani, Amy are cu adevărat încredere în viitorul ei și al fiicelor ei. Dar după ce o serie de morți misterioase ale unor pacienți declanșează o investigație care îl indică pe Charlie drept suspect, Amy este forțată să-și riște viața și siguranța copiilor pentru a descoperi adevărul.

Filmul este bazat pe bestsellerul omonim al celebrului jurnalist american Charles Graeber – The good nurse.

Nimic nou pe frontul de vest (2022) – apare pe 28 octombrie

16+ Dramă
Cu: Felix Kammerer, Albert Schuch
Regia: Edward Berger

Trailer Nimic nou pe frontul de vest

Filmul este inspirat de una dintre cele mai impresionante povești de război scrise vreodată, cartea omonimă al lui Erich Maria Remarque. Cuprins de entuziasmul de a deveni soldat, Paul Baumer vrea să lupte alături de prietenii săi pe frontul Primului Război Mondial. Pentru generaţia lor, războiul e glorie, e şcoala vieţii unde băieţii devin bărbaţi, e eroism. Odată cu începutul înfruntării şi cu intrarea în tranşeele morţii, iluziile tinerilor se destramă. Pe măsură ce războiul se prelungeşte, văzîndu-şi apropiaţii doborîţi de gloanţe unul cîte unul, Paul încearcă să supravieţuiască îmboldit de un singur gînd: trebuie să lupte împotriva unui principiu distructiv, care conduce la moarte tineri de aceeaşi vîrstă, îmbrăcaţi în uniformele unor armate potrivnice. 

Prima ecranizare a acestui roman, cea din 1930, a câștigat două premii Oscar.

perfect-tour.eu

Dulapul de curiozități al lui Guillermo del Toro (2022) – apare pe 25 octombrie

16+ Horror
Cu: Tim Blake, Sebastian Roche
Regia: Guillermo del Toro

Trailer Dulapul de curiozități al lui Guillermo del Toro

Lansarea acestui serial este gândită sub forma unui eveniment cinematografic menit să ofere publicului o săptămână de mini-filme semnate de regizori cunoscuți, proiectul fiind creat de unul dintre cei mai apreciați cineaști din Hollywood, Guillermo del Toro. Maestru al lumilor fantastice în care este redată mereu ideea macabrului, del Toro este cunoscut mai ales pentru „Labirintul lui Pan” și „Forma apei”, cel din urmă fiind laureat Oscar pentru „Cel mai bun film” și „Cel mai bun regizor”.

Seria este inspirată de povești de groază scrise de autori precum H.P. Lovecraft, Panos Cosmatos sau Emily Caroll.

Enola Holmes 2 (2022)

13+ Polițist, Aventuri
Cu: Millie Bobby Brown, Harry Cavill, Louis Partridge
Regia: Harry Bradbeer

Trailer Enola holmes 2

Având-o ca protagonistă pe actrița care a dat viață personajului Eleven din Stranger Things, serialul urmărește aventurile surorii fictive a lui Sherlock Holmes, în timp ce descoperă un mister de proporții istorice. Serialul este bazat pe seria de romane YA Misterele Enolei Holmes, semnată de Nancy Springer.

Nimeni nu scapă cu viață (2021)

16+ Horror
Cu: Christina Rodlo, Marc Menchaca
Regia: Santiago Menghini

Nimeni nu scapă cu viață 2021 trailer

Ambar este o imigrantă aflată în căutarea visului american, dar când este nevoită să închirieze o cameră într-o pensiune, descoperă că e prinsă într-o situație de coșmar, din care nu poate scăpa. Filmul este adaptarea romanului omonim, No one gets out alive al lui Adam Nevill.

libris.ro

Taking lives (2004) – apare pe 1 noiembrie

16+ Polițist, Mister
Cu: Angelina Jolie, Ethan Hawke și Kiefer Sutherland
Regia: D.J. Caruso

Trailer Taking Lives 2004

Am intrat un pic în noiembrie cu filmul acesta vechi, care le va plăcea mai ales cinefililor nostalgici. Inspirat parțial de cartea lui Michael Pye cu același nume, pelicula îi aduce împreună pe Angelina Jolie, Ethan Hawke și Kiefer Sutherland într-un film de suspans care o urmărește pe Illeana Scott, profiler FBI, în identificarea unui criminal în serie.

Nota bene
Dacă nu găsiți în articol buton de cumpărare pentru vreuna dintre cărțile pe care sunt bazate filmele, înseamnă că, la data publicării, cartea nu era disponibilă în România, nici în engleză, nici în română.

perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: