NOUTATE De la autoarea Pachinko, Min Jin Lee, “Povestea lui Casey Han”

În colecția Babel a editurii Nemira, va apărea în curând un titlu recent tradus al autoarei romanului „Pachinko”, Min Jin Lee. Dacă scriitoarea de origine coreeană păstrează în “Povestea lui Casey Han” complexitatea narativă care a consacrat-o, ne așteaptă încă o poveste seducătoare despre dragoste, lăcomie și ambiție. De data asta în decorul ireplicabil al “junglei” newyorkeze.

bookzone.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Despre Povestea lui Casey Han, de Min Jin Lee

Faceți cunoștință cu Casey Han, o tânără aparent delicată, dar cu voință de fier, fiica crescută în Queens a unor imigranți coreeni. Casey nu-și permite nici măcar să viseze la stilul de viață luxos din Manhattan, dar se poartă ca și cum New Yorkul ar fi la degetul ei mic. E hotărâtă să reușească prin propriile puteri, ca să se elibereze de regulile stricte și moștenirile dureroase ale familiei sale. Însă va afla în curând că o diplomă în economie, chiar și de la Princeton, nu-ți garantează succesul în lumea reală, iar o relație cu un bărbat alb, de familie bună, nu înseamnă că ai găsit adevărata dragoste.

Când îi iese în cale o veche cunoștință, la picioarele lui Casey se deschide o lume a privilegiilor, puterii și strălucirii – dar cu ce preț? Prinsă între o comunitate tradițională dezrădăcinată și un oraș nemilos, unde orice e posibil, Casey trebuie să facă o alegere.

„Un roman hipnotic… De la Porecla lui Jhumpa Lahiri, nu am mai întâlnit o carte care să exploreze atât de autentic viața de imigrant.“
USA Today

Despre Min Jin Lee

Min Jin Lee (născută la 11 noiembrie 1968) este o scriitoare și jurnalistă americană de origine coreeană, stabilită în Harlem, New York. Scrierile sale abordează frecvent subiecte care țin de viața emigranților coreeni și coreano-americani. Este autoarea romanelor Free Food for Millionaires (2007) și Pachinko (2017) și scrie pentru publicații celebre care New York Times, The Wall Street Journal sau Times of London.

Romanul Pachinko a fost ecranizat anul acesta ca serial, având ca producător platforma Apple TV, în care este și difuzat.

farmec.ro

Un gând despre „NOUTATE De la autoarea Pachinko, Min Jin Lee, “Povestea lui Casey Han”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: