ZILELE CULTURII CUBANEZE Pictură, film, arte la Institutul Cervantes București

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București anunță „Zilele culturii cubaneze la București”. Vreme de patru zile, în perioada 21-25 noiembrie, cultura cubaneză contemporană va fi abordată din diverse perspective și prin intermediul mai multor arte: pictură postmodernă mizând nu doar pe individualitatea artiștilor, ci și pe reinterpretarea valențelor sociale, culturale, politice, filme de dragoste inspirate din dramaturgia contemporană sau nostalgice după spiritul revoluției cubaneze, un triptic filmic plin de umor.

libris.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Acces gratuit la evenimente

Evenimentele din program vor avea loc la sediul Institutului Cervantes din București (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38): în Sala Auditorium (filmele) și în sala de Expoziții (evenimentele din sfera artei vizuale). Participarea la evenimente este liberă, însă rezervarea locurilor se face printr-un mesaj trimis către organizator. Rezervarea este valabilă doar după primirea unei confirmări.

Evenimentul de lansare va avea loc luni, 21 noiembrie, de la ora 18.30 cu vernisajul expoziției Dacă viața îți oferă… șase pictori cubanezi contemporani. Inaugurarea va avea loc în prezența artiștilor Yasbel Pérez-Domínguez și Eduardo Abela Torras.

Marți, 22 noiembrie, la ora 18.30, va avea loc proiecția filmului Nu mai e ca înainte / Ya no es antes (regia Lester Hamlet, Cuba, 2016, dramă, versiunea originală în limba spaniolă, subtitrare în limba engleză).  

Pelicula spune povestea unui cuplu matur despărțit încă din adolescență. După ce unul dintre ei a emigrat, se regăsesc în Cuba, după patruzeci de ani: o ocazie de a vedea cât de mult s-au schimbat și dacă promisiunile de dragoste făcute cu zeci de ani în urmă au putut fi respectate.

apiland.ro

Joi, 24 noiembrie, de la ora 18.30, va avea loc proiecția filmului Casa veche / Casa vieja (regia Lester Hamlet, Cuba, 2010, dramă, versiunea originală în limba spaniolă, subtitrare în limba engleză).

Bazat pe piesa clasică cubaneză Casa veche a scriitorului Abelardo Estorino, filmul spune povestea lui Esteban, care se întoarce acasă după o absență de 14 ani, când află de moartea iminentă a tatălui său. Locuind în afara Cubei natale, el se confruntă cu un trecut aproape intact. Secretele, vechile resentimente, neînțelegerile și intoleranța îl împing să rămână într-o casă în care timpul pare să se fi oprit. 

Vineri, 25 noiembrie, la ora 18.30, va avea loc proiecția filmului Decameroane havaneze / Boccaccerías habaneras (regia Arturo Sotto, Cuba, 2013, comedie-dramă, versiunea originală în limba spaniolă, subtitrare în engleză). Trei povești independente legate de camera unui scriitor în criză de imaginație, unde oamenii se duc să își spună poveștile în speranța de a deveni într-o zi personaje de roman: Verii /Los primos, N-o să crezi / No te lo vas a creer și Istoria tutunului / La historia del tabaco. O versiune a scrierii lui Boccaccio într-un decor citadin, un Decameron din Havana, un film plin de senzualitate, de dezinvoltură, de ireverență și de pasiuni ascunse. 

Expoziția Dacă viața îți oferă… șase pictori cubanezi contemporani reunește lucrări de Eduardo Abela Torras, Juan Leo Brower, Yari Delgado, Sándor González Vilar, Oscar Javier Jacas și Yasbel Pérez-Domínguez. Programul de vizitare este până pe data de 22 decembrie, de luni-joi: 09.00-20.00, vineri-sâmbătă; 09.00-15.00, duminica: închis.

top-shop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: