LANSARE Spectacole impresionante, concerte, tururi ghidate în deschiderea Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Vineri, 17 februarie 2023, se lansează programul Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii care va transforma orașul bănățean într-un veritabil hub cultural, pe parcursul întregului an. Weekendul 17-19 februarie le aduce timișorenilor un maraton de evenimente, concerte și spectacole care vor marca lansarea oficială a programului.

Ceremonia de gală va fi transmisă live pe TVR, vineri, de la ora 17:00.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Trei zile de evenimente culturale la Opening Timișoara.

Spectacole stradale cu păpuşi gigant, show-uri video, concerte, tururi ghidate, ateliere, proiecții de film și lansări de carte sunt câteva dintre evenimentele care vor avea loc în weekendul de deschidere a programului Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

La Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, localnicii pot urmări Harap-Alb. Adaptare după povestea lui Ion Creangă, profesioniști din învățământ pot participa la ateliere de mediere prin povești, iar pasionații de literatură pot asculta poveștile nespuse ale orașului.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii este programat un spectacol în aer liber, pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock şi tradiţională reinterpretată sunt completate de spectacolul de acrobaţii aeriene Muaré Experience şi de un spectacol video grandios. 

Spectacolele de teatru stradal „Păpuşi gigant în cartier” transportă publicul de toate vârstele în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet şi pe 18 februarie în Parcul Dacia, de la ora 17:00.

epantofi.ro

În fiecare zi de weekend, între 10.00 şi 17.00, XR Show Spotlight Heritage Timişoara oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timişoara), care includ demonstraţii de fizică şi experimente de chimie.

În 18 februarie, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani sunt așteptați la vizite ghidate, jocuri şi ateliere de lectură la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza şi la Staţia de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Şerban. La Cinema Victoria, de la ora 13.00, are loc proiecţia filmului animat pentru copii „Manou, aventuri în zbor”, iar pe 19 februarie, de la aceeaşi oră, „Aventurile lui Pil”.

Pepiniera. 1306 plante pentru Timişoara invită vizitatorii mari şi mici să observe oraşul dintr-o perspectivă nouă, de la înălţimea schelei pline de vegetaţie din Piaţa Victoriei Duminică, 19 februarie, de la ora 14.00, cei interesaţi de poveștile orașului se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii Clădiri şi poveşti în Cartierul Fabric.

Detaliile complete despre lansarea Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii sunt disponibile aici.

watchshop.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: