NOUTATE Către Paradis, Hanya Yanagihara

Către Paradis, de Hanya Yanagihara, cel mai recent roman semnat de autoarea bestsellerului O viață măruntă, este disponibil pentru precomandă. Cartea, o narațiune complexă despre căutarea dragostei și a bunăstării s-a lansat acum un an în SUA, direct pe primul loc al topului New York Times Bestsellers.

Cărțile scriitoarei americane s-au vândut în România în peste 100.000 de exemplare. Către paradis va ajunge în librării în martie și până atunci poate fi precomandat cu o reducere promoțională de 15%.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

libris.ro

„Către paradis”, un roman complex despre disparitățile sociale

În versiunea imaginară a Americii secolului XIX, New York este unul dintre așa numitele State Libere, în care, aparent, oamenii au posibilitatea face alegerile în ce privește dragostea și viața, în libertate deplină. Un băiat de familie bună se opune logodnei cu un pretendent bogat, atras fiind de șarmant și sărac profesor de muzică. Un secol mai târziu, în Manhattan, SIDA face ravagii în comunitatea homosexuală. Un hawaiian trăiește cu partenerul său, un senior bogat, fără să-i destăinuie că provine dintr-o familie regală. Iar în 2093, într-o lume aflată în derivă, destabilizată de pandemii și aflată sub regim totalitar, nepoata unui om de știință renumit se străduiește să-și continue viața după moartea acestuia și să dezlege misterele care-o înconjoară.

Cele trei părți ale romanului Către paradis explorează teme precum boala și tratamentele medicale inaccesibile majorității, avuție versus sărăcie, rasism, percepțiile despre familie și naționalitate, năzuința absurdă de a inventa un paradis terestru și conștientizarea treptată a faptului că existența lui e imposibilă.

Către paradis este opera unui geniu al emoțiilor omenești. Forța scriiturii uimitor de pătrunzătoare a lui Yanagihara este înțelegerea profundă, intimă, a dorinței fiecăruia dintre noi de a-i proteja pe cei dragi – parteneri, iubiți, familie, prieteni – și a durerii teribile pe care o nasc neputința și eșecul. 

melimeloparis.ro

„Cu o îndrăzneală stupefiantă, Yanagihara rescrie America… Autoarea alocă semnificații noi diverselor teme, situații și motive… Acest roman ambițios atacă probleme de prim rang ale Americii și le răspunde într-o manieră originală și captivantă. Impresia generală este copleșitoare, dar momentele minore sunt cele în care Yanagihara își manifestă talentul uriaș.“ 

The New York Times Book Review 

„Remarcabil… Către paradis demonstrează ingeniozitatea inepuizabilă a unei romanciere care nu încetează să depășească spectaculos așteptările… Explorează visul de libertate care ademenește personajele să riște totul pentru un paradis pe care-l doresc, fără a și-l putea imagina limpede. Indiferent de cadrul temporal – trecut, prezent sau viitor –, Către paradis se hrănește din confluența hipnotică a talentelor lui Yanagihara. Prozatoarea vorbește încet, într-o șoaptă insistentă. Ne atrage într-o relație intimă, de empatie cu personajele, în timp ce le pune în situații de criză pe care le resimțim acut la rândul nostru.“

The Washington Post

epantofi.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: