SUPERPOVEȘTI din București, ediția a treia, invită micii scriitori să descopere poveștile și legendele urbane ale Capitalei

Proiectul desemnat „Cea mai bună campanie de comunicare în domeniul Cultură / Artă”, SuperPovești din București, revine anul acesta cu o ediție nouă și cu aceeași provocare pentru copii și adolescenții pricepuți la scris. Compania de Librării București (CLB) și Headsome Communication îi invită pe micii scriitori să documenteze și să pună pe hârtie legendele și poveștile capitalei.

cartepedia.ro

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile cardinale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Perioada de incubație a poveștilor, martie – august 2023

Copiii și adolescenții din capitală și cei care învață în București sunt invitați în lunile ce vin să caute poveștile aproape uitate ale orașului: să iscodească în familie, în comunitate, la școală sau liceu, la dascăli și profesorii, în biblioteci sau prin librării, să le „vâneze” în materialele din spațiul digital, pentru ca mai apoi să le transforme în povești. 

La începutul toamnei, între 11 – 21 septembrie 2023, micii scriitori cu vârste între 8 și 18 ani vor trimite poveștile organizatorilor. Un juriu va evalua lucrările, iar câștigătorii vor fi anunțați la 1 octombrie 2023. Cele mai bune povești vor fi publicate într-un volum colectiv, care va fi lansat în luna decembrie. Participarea copiilor la concurs este gratuită. 

„Ne place să credem că, pe lângă dragostea de carte, care ne-a definit întotdeauna, CLB reprezintă Cunoaștere, Libertate și Bucurie pentru pasionații de lectură. De aceea, avem convingerea că, împreună, vom reuși să creștem o nouă generație de tineri valoroși, care să prețuiască darul minunat al lecturii. Iar proiectul SuperPovești din București încurajează deplin acest obicei”,

a declarat Marieta Seba, directoarea Companiei e Librării București.

noriel.ro

Sub umbrela SuperPovești din București au fost lansate până în prezent două volume colective care reunesc povestirilor câștigătorilor primelor două ediții ale concursului. Cel mai recent, publicat în 2021, poate fi citit online aici.

„Bucureștiul este o moștenire pe care o primim și pe care vrem să o ducem mai departe prin povești. Este ceea ce își propune și campania SuperPovești din București, care «rulează în buclă»: să le ofere anual tinerilor cititori din capitală câte o carte scrisă chiar de reprezentanții generației lor – prima carte în care copiii și adolescenții din București rescriu legendele orașului, într-o campanie de promovare a lecturii, scrisului și memoriei sociale”.

Oana Boca Stănescu, manager cultural, președinta Headsome Communication: 

SuperPovești din București este o inițiativă realizată în parteneriat cu Primăria București, ARCUB, Muzeul Național al Literaturii Române și Radio România Cultural. 

Site-ul oficial al proiectului este www.superpovestidinbucuresti.ro.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: