Pământul Făgăduinței, de Barack Obama, una dintre cele mai așteptate cărți ale anului, apare azi în România

Editura Litera publică astăzi, 17 noiembrie 2020, “Pământul Făgăduinței”, primul volum din memoriile prezidențiale ale lui Barack Obama.

Cartea, care dezvăluie drumul laureatului Nobel pentru Pace către Casa Albă și provocările deciziilor critice din Biroul Oval, apare astăzi simultan la nivel internațional în 25 de limbi. În SUA și Canada sunt disponibile 3.4 milioane de exemplare în limba engleză, iar în celelalte țări 2.5 milioane de copii ale volumului.

Despre misiunea cărții, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii spune că își dorește să fie o sursă de inspirație pentru tinerii care își doresc să devină lideri și să schimbe lumea în bine.

Am încercat să redau cititorilor călătoria intimă pe care Michelle și cu mine am făcut-o în acei ani, cu toate momentele abisale și cele înălțătoare. Și în cele din urmă, în aceste vremuri în care America trece prin niște momente decisive atât de semnificative, cartea oferă câteva dintre părerile generale pe care le am despre cum putem să vindecăm diviziunile din țara noastră de-acum încolo și cum să facem ca democrația să fie în folosul tuturor – o sarcină care nu va depinde de un anume președinte, ci de noi toți, ca cetățeni implicați. Dincolo de a fi o lectură plăcută și informativă, sper mai mult decât orice ca această carte să inspire tinerii din toate colțurile țării – și ale lumii – să preia ștafeta, să-și facă vocea auzită și să întreprindă tot ce ține de ei ca să schimbe lumea în bine.

Publicarea memoriilor lui Barack Obama este un eveniment atât de așteptat de cititorii de pretutindeni, încât organizatorii The Booker Prize au amânat decernarea anuală a premiilor, pentru a nu interfera cu lansarea “Pământului Făgăduinței”. Barack Obama va fi unul dintre invitații ceremoniei online a premiilor Booker, alături de scriitori renumiți precum Kazuo Ishiguro și Margaret Atwood.

“Pământul făgăduinței” nu este prima carte a lui Barack Obama și, cu siguranță, nici ultima. “Dreams from my father”, a devenit bestseller o dată cu succesul său politic, cu 3.3 milioane de exemplare vândute în SUA și Canada. În topul vânzărilor a ajuns și “The Audacity of Hope”, mai orientată spre politic, cu 4,3 milioane de copii vândute.

Instituția prezidențială americană are o lungă tradiție literară, începută cu memoriile lui James Buchanan și Theodor Roosevelt. Succesul însă nu însoțește orice volum care promite să poarte cititorii prin ascunzișurile Casei Albe. Dintre foștii președinți care au scris despre experiența de a conduce America, s-au remarcat ca autori doar George W. Bush și Bill Clinton.

Am comandat cartea la precomandă acum o lună. Imediat ce ajunge la mine, mă pun pe citit și revin cu impresii proaspete.

2 gânduri despre „Pământul Făgăduinței, de Barack Obama, una dintre cele mai așteptate cărți ale anului, apare azi în România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: