De ce cumpără italienii o carte care conține doar pagini goale?

Pentru că au simțul umorului. O carte care conține exclusiv pagini goale a ajuns bestseller, pe Amazon, în Italia. „De ce Salvini merită încredere, respect şi admiraţie„, o farsă editorială la adresa lui Matteo Salvini, liderul partidului extremă dreaptă Liga Nordului, a ajuns în topul vânzărilor, deși descrierea arată că:

Această carte este plină de pagini goale. În pofida anilor de cercetare, nu am putut găsi nimic de spus despre acest subiect, aşa că vă rugăm să nu ezitaţi să utilizaţi această carte pentru notiţe.

Cartea, scrisă de misteriosul Alex Green, are 110 pagini și a atras o mulțime de recenzii pozitive (rating 4.7 din 5), majoritatea, se înțelege, mai extinse decât chiar titlul volumului:

Încă de la prima pagină, (n.r. cartea) este de o excelentă profunzime și acuratețe istorică, politică și socială a analizei. Textul este profund revelator în ciuda abordării sintetice. În primele pagini, ne este prezentată în detaliu personalitatea “căpitanului”, într-o manieră analitică și totodată convingătoare, cu referințe la faptele sale recente de eroism. Foarte recomandată celor care doresc să se adâncească în meandrele gândirii Ligii, bine reprezentată de subiect. Narațiunea este fluidă și ușor de înțeles, chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu lecturi similare, profunde. Uneori este puțin redundant, exprimând în mod repetat anumite concepte, ca să-și croiască drum în mințile cele mai „rezistente”. Nu lipsesc ideile ironice care ușurează lectura și o fac plăcută, distractivă. 6,99 € sunt cu siguranță bine cheltuiți și vă permit să petreceți câteva secunde de scufundare în cultură (câteva săptămâni pentru cei din Liga Nordului). Cele mai bune urări autorului, Alex Green, sper să poată vinde multe exemplare. Complimente! I-a plăcut și lui Vlad, pisica mea.

Cumpărătorii mai neatenți n-au gustat gluma:

Scriu această recenzie doar pentru a vă spune că este o carte cu pagini goale, vândută cu complicitatea Amazon pentru amuzamentul celor de stânga.

Matteo Salvini, în vârstă de 47 de ani, este cunoscut pentru opiniile dure despre migraţie, euroscepticism şi afinitatea cu lideri populişti precum Donald Trump.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: