Manuscrisul Voynich, cea mai bizară carte a lumii

Știați că există o carte pe care nimeni n-a reușit să o citească? Bizarul Manuscris Voynich este o culegere de texte într-o limbă necunoscută, cu ilustrații ce par uneori să redea lucruri străine umanității, de neînțeles.

Manuscrisul a fost elaborat în secolul XV, are structura și conținutul unui atlas științific și 232 de pagini scrise într-o limbă stranie, un amestec de caractere din ebraică, latină și arabă. Imaginile arată specii de plante ciudate, semne neștiute, dar și siluete feminine sau castele.

Oamenii de ştiință nu au reuşit să îl traducă. Există speculații că ar fi de origine extraterestră sau rezultatul unei escrocherii.

Cartea poartă numele negustorului de cărți rare care a descoperit-o în 1912, polonezul Wilfrid Voynich. I se mai spune și manuscrisul de la Vila Mondragon, după locul în care a fost găsit, colegiul iezuit Mondragone di Frascati, aflat la sud de Roma.

Din anul 1969, originalul este păstrat în biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript a Universității Yale din SUA.

În 2020, după ani de cercetări, egiptologul german Rainer Hannig a anunțat că este pe cale să descifreze codul ce ar putea duce la traducerea textului, dar că munca va mai dura. Oare ce ascunde misteriosul manuscris?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: