În Egipt “școala străzii” are un sens nou. O fetiță de 12 ani le dă lecții puștanilor pe care pandemia îi ține acasă

O fetiță de 12 ani din Egipt, care-și dorește să devină profesoară de matematică, și-a împlinit visul cu mult înainte să-și termine studiile, arată Reuters.

După ce școlile au fost închise din cauza pandemiei, Reem El-Khouly, s-a gândit să-și ajute foștii colegi să țină minte ce învățaseră până atunci. Aproape 30 dintre școlarii mai mici ca ea din Atmidah, un sat de lângă Cairo, îi sunt acum “elevi” la matematică, religie și engleză.

Orele de curs se țin pe o străduță din sat, iar Reem predă mai nou pe o tablă dăruită de un ONG. Oamenii au auzit despre școala ad hoc înființată de micuță și s-au implicat, ca să o ajute cu resurse.

„La început, mama nu m-a încurajat, pentru că vorbesc prea tare. Acum, după ce a văzut cum interacționează elevii cu mine, mi-a spus că pot face asta atât timp cât îmi place”, a spus Reem El-Khouly, mica profesoară.

Se pare că fetița chiar are vocație de dascăl. Copiii sunt încântați de lecțiile ei:

„Îmi place domnișoara Reem. Mă face să înțeleg cu adevărat araba, matematica și engleza, prin felul în care predă”, mărturisește unul dintre copiii care merg la “școala de pe stradă”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: