Stephen King e ceva de speriat. Uite pe ce cheltuie banii. (Clickbait duios)

Stephen King și soția sa Tabitha îi ajută pe elevii școlii primare din Lewinston, Maine, să publice o carte scrisă în perioada de pandemie, scrie agenția de știri Associated Press.

Fundația patronată de scriitorul originar în Maine a acoperit costuri de publicare a volumului colectiv în valoare de 6.500 de dolari. Cartea scrisă de elevii de la Farwell Elementary School are aproape 300 de pagini și este o antologie a textelor scrise de copii în timpul pandemiei de Covid-19.

Proiectul i-a implicat pe cei mici în scrierea unor povestiri despre experiențele anului trecut, folosind ca sursă de inspirație cartea lui Gary Savage, “Fletcher McKenzie and the Passage to Whole”. Aceasta redă aventurile unui băiețel care depășește traumele suferite găsindu-și refugiu în imaginație.

Stephen King este de multă vreme un Mecena al minților creative. Drepturile de ecranizare pentru câteva dintre cărțile sale au fost dăruite de King tinerilor regizori pentru 1 dolar.

În ce îi privește pe micii scriitori din Lewinston, aceștia i-au avut ca mentori pe bibliotecara școlii și pe Gary Savage, scriitorul care le-a arătat “drumul spre ficțiune”.

Un proiect similar pentru elevi, având însă un alt subiect, se întâmplă și în București anul acesta, cu sprijinul Ministerului Culturii.

Un gând despre „Stephen King e ceva de speriat. Uite pe ce cheltuie banii. (Clickbait duios)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: