Superpovești din București

Copiii și tinerii care trăiesc și învață în București sunt invitați să participe anul acesta la proiectul colectiv SUPERPOVEȘTI din București.

Inițiatorii proiectului, Asociația Headsome Communications și Compania de Librării București (CLB), își propun să-i stimuleze pe elevi și liceeni să se conecteze la memoria și viața orașului și să imortalizeze amintirile reale și închipuite ale Bucureștiului.

Tinerii bucureșteni pot deveni coautorii volumului care va reuni cele mai interesante și mai frumoase povești și legende ale capitalei. Istoriile culese din familie, comunitate, de la rude, colegi și prieteni, transcrise în povestiri, pot fi trimise organizatorilor în perioada 1-12 septembrie 2021. Informații despre condițiile de înscriere găsiți pe portalul superpovestidinbucuresti.ro.

După înregistrare, un juriu format din scriitori contemporani va evalua poveștile și va anunța câștigătorii, pe 1 octombrie 2021. Cele mai reușite proze vor fi publicate în volumul care va fi lansat la finalul anului.

Lansarea “SUPERPOVEȘTI din București” este însoțită de o dezbatere care va fi transmisă live pe pagina Facebook a Companiei de Librării București și pe cea a proiectului. Joi, 28 ianuarie, de la ora 18.00, răspund întrebării „De ce avem nevoie să ne cunoaștem orașul prin povești?”, istoricul Adrian Majuru, etnologul Ioana Popescu și scriitoarea Victoria Pătrașcu. Discuția va fi moderată de scriitoarea Ioana Bâldea Constantinescu.

SUPERPOVEȘTI din București este o inițiativă sprijinită de Ministerului Culturii, realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria București, Muzeul Național al Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană București, ARCUB și Radio România Cultural.

Un gând despre „Superpovești din București

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: