Netflix 10 filme bune inspirate de cărți. Selecția lunii mai 2021.

Poate cea mai mare bucurie a unui cititor, după ce a terminat o carte bună, este să afle că “s-a făcut film”. Iată o listă de filme bazate pe cărți, subiectivă, se-nțelege, care sper să vă ducă înapoi în universul cărții care v-a făcut să uitați totul. Sau, după caz, să vă conducă la cartea care v-a scăpat. 

În fiecare lună, revenim cu o listă nouă de recomandări cu cele mai noi filme inspirate de cărți la Netflix.

edenboutique.ro/

The Goldfinch

13+ Dramă, Polițist, Dragoste
Cu: Ansel Elgort, Oakes Fegley
Regia: John Crowley

Trailer Sticletele

Sticletele, romanul Donnei Tartt, a câștigat premiul Pulitzer în 2014. Recomand întâi cartea, o combinație frumoasă și bizară de genuri, apoi filmul. Povestea emoționantă a lui Theo, orfan după un atentat la muzeu, crește într-o saga a unei prietenii salvatoare, se transformă în love-story și se împletește cu policier-ul care urmărește tabloul lui Carel Fabritius (Sticletele), dispărut în explozia care i-a omorât lui Theo mama.

Steve Jobs

16+ Dramă, Inspirat de fapte reale
Cu: Seth Rogen, Michael Fassbender, Kate Winstlet.
Regia: Danny Boyle

Trailer Steve Jobs

Filmul este inspirat de biografia lui Jobs, scrisă la cererea acestuia de Walter Isaacson. Veți vedea deci varianta subiectivă & romanțată a vieții lui și a oamenilor cu care creatorul Apple a eșuat să aibă relații consistente, semnificative. Prima dintre ei, fiica lui, Lisa, de care a fugit ani de zile. Pentru o perspectivă completă, aprofundați cu memoriile “O poveste de viață și de familie”, de Lisa Brennan Jobs.

Femeia de la fereastră

16+ Mister
Cu: Amy Adams, Gary Oldman
Regia: Joe Wright

Trailer Femeia de la fereastră

Cartea care stă la baza filmului, scrisă de A.J. Finn, este un bestseller publicat în peste 40 de țări. Protagonista romanului, Jane fie e nebună, fie toți conspiră împotriva ei. Jane trăiește 24 din 24 ore în propria casă, pentru că e agorafobă. Singura care o vizitează este o vecină. Într-o seară, o aude țipând și cheamă ajutoare. Tot ce spune poliției e primit cu grimase compătimitoare. Oare e nebună?

libris.ro

Ziua lui Da

AG, Familie, Parenting, Comedie
Cu: Jennifer Garner, Edgar Ramirez
Regia: Miguel Artega

Trailer Ziua lui Da

Hollywood produce de regulă filme de familie prostuțe, pline de clișee. Bazat pe cartea pentry copii a scriitoarei Amy Krouse Rosenthal , “Yes Day” (doar engleză) este o excepție haioasă și cu tâlc. Iată cum poți începe să construiești o relație faină cu copii. Uită o zi de “n-ai voie, n-am timp, nu e momentul etc” și spune doar DA. La tot!

Cronicile casterilor: A 16-a lună

13+ Fantezie, Dragoste
Cu: Jeremy Irons, Alden Ehrenreich, Viola Davis
Regia: Richard LaGravenese

Trailer Cronicile Casterilor A 16-a lună

Cartea care a inspirat filmul, respectiv volumul întâi din Cronicile Casterilor, e momentan indisponibilă în librăriile online. Înainte să scriu recomandarea, m-am uitat însă 15 minute la film și nu-mi venea să-l opresc. Scenariul e foarte bun, cu replici percutante și haioase și tensiune bine dozată, iar actorii îi fac cinste. Cuvinte cheie: cititor, supranatural, dragoste.

Adevăratul curaj

16+ Western, Dramă
Cu: Jeff Bridges, Matt Damon
Regia: Ethan & Joel Coen

Trailer Adevăratul curaj

Dacă l-ai ratat în anul lui de Oscar, prinde-l acum. Cartea n-o mai poți prinde decât în anticariate – e foarte veche. O adolescentă ambițioasă angajează un vânător de recompense s-o ajute să-l găsească pe asasinul tatălui ei. Nu face decât să aplice ce-a învățat – “Totul se plătește pe lumea asta, într-un fel sau altul.”

farmec.ro

Cele auzite și văzute

16+ Thriller, Horror
Cu: Amanda Seyfried, James Norton
Regia: Robert Pulcini, Shari Springer Berman

trailer Cele auzite și văzute

Inspirat de cartea lui Elizabeth Brundage, All things cease to appear, filmul spune povestea unui cuplu care caută o viață mai bună departe de gălăgiosul New York, într-un orășel cuminte, la o fermă idilică. Necâștigători. Frumoasa fermă are propriile sale zgomote. Ireale. Sinistre.

Monstrul

16+ Dramă, Judiciar, Social
Cu: Kelvin Harrison Jr., Jennifer Hudson, Jeffrey Wright
Regia: Anthony Mandler

Trailer Monstrul

Romanul omonim lui Walter Dean Myers – disponibil doar în engleză – a fost sursa de inspirație pentru acest film despre un băiat bun care merge la un liceu bun și vrea doar să facă filme. Din visul frumos de regizor se trezește direct în pușcărie. Din licean devine monstru. E tras la fund de un băiat rău din cartier care are nevoie de un țap ispășitor.

Luna mea de nebunie

13+ Drama, Inspirat de fapte reale
Cu: Chloe Grace Moretz
Regia: Gerald Barrett

Trailer Luna mea de nebunie

Adaptarea autobiografiei incredibile a Susanei Cahalan “Brain on fire: My month of madness” aduce în atenția publicului o boală rară, encefalopatia autoimună, prin povestea unei tinere jurnaliste care începe să aibă subite episoade psihotice.

epantofi.ro

Elegia celor bătuți de soartă

16+ Drama, Social
Cu: Amy Adams, Glenn Close
Regia: Ron Howard

Trailer Elegia celor bătuți de soartă

Hillbilly se traduce țărănoi, deci titlul neadaptat al filmului ar fi: Elegia țărănoilor (Hilbilly Elegy). Păcat că l-au schimbat, originalul precis asta urmărea, ca prin contrastul termenilor să atragă atenția asupra clivajului dintre “lumea bună” și cea de rând, să te absoarbă în poezia celor mai mulți și mai “simpli” dintre noi. Întristător și înduioșător film inspirat de fapte reale din viața autorului James David Vance. Cartea deocamdată tot în engleză.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: