Bucureștiul prinde culoare printr-o expoziție care îmbină natura și arta

Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri gri vor fi transformați în artă de artiștii români de la Sweet Damage Crew, în parteneriat cu One Night Gallery, în cadrul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”.

Picturile murale vor fi realizate în zone aglomerate ale Capitalei și vor avea rol de purificare a aerului. Tinerii artiști vor folosi exclusiv materiale eco: 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, mușchi verde și lămpi cu încărcare solară. Fiecare pictură murală va avea capacitatea de purificare a circa 4 copaci maturi, cu frunziș des.

Simulare Eco Graffiti

Obiectivul campaniei este crearea unei expoziții dinamice în spațiul public al orașului și al comunității. Lucrările vor transforma spații gri și amorțite în experiențe artistice apte să redea orașul comunității, un adevărat spațiu verde menit să contribuie la protejarea calității vieții.

In proiectul Eco Graffiti participă artiști tineri care vor crea într-un stil breakbinary, o îmbinate de concepte opuse, dar care împreună formează opere de artă. O expoziție publică de graffiti și plante, ilustrații și vopsea ecologică, instalații grandioase și aer curat. Șase teme vor inspira transformarea spațiilor publice în opere urbane: 1. E Viață pe Net 2. Nimeni Celebru 3. Tânăr cu Experiență 4. Singur cu Tine 5. Filtru Însuți 6. FOMO să-mi fie dor.

Rebels with a cause este o inițiativă amplă ce susține comunitatea artistică din România prin proiecte menite să genereze noi perspective și sensuri, sub umbrela #breakbinary. Proiectul Eco Graffiti pornește de la tema FUN&PURPOSE și susține tineri artiști în crearea unor murale de graffiti care reflectă un act distractiv de rebeliune, libertatea de a experimenta, dar și asumarea unui scop pentru binele comunității din care facem parte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: