Cineaști de renume filmează la București „Copiii din canale”, proiect de artă participativă și incluziune comunitară

Bradamante film, alături de o prestigioasă echipă internațională de cineaști realizează în iunie, la București, proiectul „Copiii din canale” / „The Sewer Kids”. Echipa filmului își propune să aducă în atenția publicului un fenomen aproape inobservabil, din cauza specificului său: viața copiilor din canale.

Serialul documentar va urmări ceas cu ceas desfășurarea vieții obișnuite într-o comunitate ignorată de autorități și de societate. Între protagoniști vor fi foști copii ai canalelor, care și-au transformat destinele cu sprijinul Fundației Parada, condusă de Franco Aloisio. Sunt tineri care au reușit, prin artă și circ, să-și câștige dreptul la un altfel de viitor.

„Fiecare copil poate contribui la o schimbare majoră în bine. Iar datoria adulților e să aibă grijă de copiii prezentului – adulții viitorului. Prin intermediul acestui documentar dorim să vorbim despre responsabilitatea noastră comună pentru viața și bunăstarea copiilor și să atragem atenția asupra unei situații pe care mulți preferă să o ascundă și să o ignore, în loc să prevină ca aceasta să se mai întâmple. Putem învăța multe din poveștile acestor copii și le putem oferi la fel de multe în schimb: instrumente pentru un viitor mai bun. E important să putem înțelege, fără a blama”, spun realizatorii proiectului.

Toate încasările rezultate în urma distribuirii serialului documentar vor fi donate Fundației Parada.

Echipa serialului Copiii din canale

Michela Scolari (scenarist și producător) a creat serialul documentar TV „Copiii din canale”/ „The Sewer Kids” pe care îl co-produce împreună cu câștigătorul Emmy, David Zuckerman. Este doctor în studii comparative, bursieră al Universității Columbia din New York, scenarist și producător. A colaborat cu cineaști de renume, precum David Lynch, Adam Leipzig, Umberto Eco, Cristian Mungiu. Este fondatoarea companiei Bradamante.org. Filmul ei „Hannah Can You Hear Me” a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film de artă la Cannes.

David Zuckerman (producător executiv și scenarist), absolvent al UCLA School of Motion Picture/ Television, a fost director executiv de creație pentru Lorimar – Telepictures și NBC. Primul său proiect a fost celebrul serial „Fresh Prince of Bel Air”. Prima colaborare cu FOX ca scenarist și co-producător executiv a fost pentru „The Last Frontier”; au urmat trei sezoane din „King of the Hill” și primele patru sezoane din „American Dad” ca producător executiv. David a fost primul producător executiv al serialului animat „Family Guy”, dezvoltat împreună cu Seth MacFarlane.

Jerry Ying (producător, regizor, scenarist) are în palmares peste 70 de roluri în filme și televiziune în 20 de ani de carieră ca actor, printre care: „Friends With Benefits”, „Ray Donovan”, „Agents of SHIELD”. A realizat documentare pentru Condé Nast, spoturi publicitare și a debutat în cinema ca scenarist și regizor în 2016, cu proiectul „We Are Fathers”. Primul lungmetraj realizat în calitate de producător „Drowning”, regizat deMelora Walters (cu Mira Sorvino, Gil Bellows și Jay Mohr) a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Roma în 2019. Este co-fondator Hero LA.

Felix Maximilian este la primul său proiect în calitate de producător. Actor, dansator și model german, Felix a jucat roluri principale în producții de teatru muzical („Saturday Night Fever” și „Mamma Mia”), dar și în film sau televiziune („Herz über Kopf”, „Lindenstrasse”).

Fundația Parada oferă servicii de asistență socială în regim de urgență, de educație și de integrare socio-profesională, prin intermediul circului social. Întâlnirea cu clovnul franco-algerian Miloud Oukili, sosit la București în urmă cu 24 de ani, le-a oferit multor copii ai străzii o nouă șansă. Prin spectacolul circului, au reușit împreună să găsească o cale și o speranță nouă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: