PRIMUL ROMAN Concurs de debut literar

ACTUALIZARE
Marele premiu al concursului, în valoare de 10.000 lei, i-a revenit romanului Translucid de Ligia Pârvulescu, poetă și avocată, volum ce va fi publicat în luna octombrie în colecția Biblioteca de Proză Contemporană, a Editurii Litera. Pe locurile următoare s-au clasat romanele Încotro de îndreptăm de Pavel Nedelcu (Premiul al II-lea) și Femei de iasomie de Ionel Bușe (Premiul al III-lea), câștigătorii fiind recompensați cu vouchere în în baza cărora își pot achiziționa cărți pe Litera.ro. Detalii complete aici.


În perioada iunie – septembrie 2021, Editura Litera desfășoară concursul de debut literar „Primul roman”. Autorii de proză aflați la început de drum vor fi evaluați de un juriu din care fac parte scriitorii și criticii literari Doina Ruști, Radu Aldulescu, Cristina Bogdan și Mihai Ene.

Volumul câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană”, iar autorul va fi recompensat cu marele premiu, în valoare de 10.000 de lei. Vor fi publicate și manuscrisele celor care ocupă locurile doi și trei, iar autorii lor vor fi premiați cu vouchere de cumpărături pentru site-ul editurii.

Programul de desfășurare al concursului este:

  • 17 iunie – 19 iulie – înscrierea
  • 21 iulie – 23 august – jurizarea
  • 25 august – anunțarea câștigătorilor
  • 13 septembrie – premierea

Condiții de participare

Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare roman. Va conține minimum 70.000 și maximum 120.000 de cuvinte. Textele vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri (spațiul între rânduri va fi de 1,5).

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca atașament), la adresa primulroman@litera.ro și vor fi însoțite în mod obligatoriu o fișă de participare cu date personale: nume, prenume, vârsta, adresa poștală, adresa de e-mail, număr de telefon, titlul romanului înscris în concurs, o scurtă descriere a acestuia (max. 150 de cuvinte) și numărul de cuvinte.

La concursul de debut pot participa scriitorii cu cetăţenie română, de peste 18 ani care îndeplinesc condiţiile cerute de organizatori. Participanții trebuie sa nu fi publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară, mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: