CINEMA Institutul Cervantes vă invită la film în aer liber (intrarea gratuită)

Institutul Cervantes din Bucureşti reia în această vară seria proiecților de film în EL PATIO, curtea interioară a instituției din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38.

Seria „Filme de limba spaniolă – Portrete de regizori” debutează luni, 12 iulie cu două filme semnate de cunoscutul regizor chilian Matías Bize. La doar 25 de ani, Matías Bize a câștigat Premiul „Spicul de aur” la Festivalul Internațional de Film din Valladolid, cu pelicula En la Cama (În pat, 2005). Ulterior, pelicula a primit alte 40 de premii internaționale. Filmul său La Vida de los Peces (Viața peștilor, 2010) ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, este câștigător al Premiului Goya pentru cel mai bun film hispano-american. Cel mai recent film, pelicula dominicană En tu Piel (În pielea ta, 2019), a fost prezentat în premieră la TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Proiecțiile “Portret de regizor” – Mathias Bize

Luni, 12 iulie, de la ora 21.30, iubitorii de film din capitală vor putea vedea La Memoria del agua / Memoria apei (2015, 85 minute), peliculă cu două nominalizări la Premiile Forqué. Filmul spune povestea unei tinere perechi care traversează momente de cumpănă după moartea fiului. Durerea imensă le-a fracturat viața și, în ciuda faptului că se iubesc foarte mult, nu pot depăși această imensă pierdere.

Marți, 13 iulie, de la 21:30, va fi proiectat filmul La vida de los peces / Viața peștilor (2010, 85 minute), propunerea statului Chile pentru Oscar în 2011 și Premiul Goya pentru cel mai bun film latino-american în 2010.

În Viața peștilor, Matías Bize ne oferă o poveste dramatică despre reîntoarcerea la marea iubire. Andres trăiește de zece ani în Germania, dar se întoarce în Chile pentru a-și încheia socotelile cu trecutul. În timpul vizitei, merge la aniversarea unui prieten și redescoperă lumea pe care a lăsat-o în urmă, inclusiv pe femeia pe care o iubește de atâta vreme, Beatriz. Regăsirea i-ar putea schimba viața pentru totdeauna.

Filmele vor fi proiectate în spaniolă, cu traducere în limba engleză, iar accesul la evenimente se face cu solicitarea rezervării la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă după primirea confirmării scrise. Proiecțiile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Următoarele serate cu film din seria dedicată regizorilor vor avea loc în luna august și vor prezenta pelicule ale cineaștilor Victor Erice, David Trueba, Patricia Ferreira și Chus Gutierrez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: