ÎN CURÂND Autobiografia actorului Matthew McConaughey, bestseller Amazon, va apărea în limba română

Cu doar câteva luni în urmă, scriam pe Răsfoiala despre emoționantul jurnal al lui Matthew McConaughey. Vești bune pentru fani și pentru pasionații genului! “Greenlights / Undă verde”, volumul de memorii al actorului american Matthew McConaughey, va fi editat de Rao şi lansat în 25 septembrie 2021, în România.

Greenlights / Undă verde” este bestseller Amazon de aproape un an

Apărută acum aproape un an în Statele Unite ale Americii, „Greenlights” a devenit rapid una dintre cele mai apreciate cărţi de memorii şi a rămas în top 3 cele mai vândute cărţi din domeniu pe Amazon. Este şi una dintre cele mai îndrăgite şi comentate cărţi pe site-urile de specialitate.

Greenlights de Matthew McConaughey, bestseller la categoria “Memorii / Biografii” în SUA

Volumul celebrului actor american este inovativ si remarcabil, abundă de fotografii și facsimiluri ale poeziilor, fragmentelor de jurnal și gândurilor pe care Matthew le notează pe unde apucă. Metafora semaforului este reluată în întregul volum: McConaughey vede viața ca pe o călătorie în care prinzi la semafor lumina verde, galbenă sau roșie. Avansezi, dai de semne de avertizare sau de piedici în viață și există o rețetă care te ajută să navighezi prin existență cu artă.

Deşi este autobiografie, cartea actorului poate trece cu lejeritate drept manual al visului uman. Paginile sale funcţionează precum:

Un medicament cu gust plăcut, precum câteva tablete de aspirină în locul unei vizite la medic, precum o navă spaţială condusă către planeta Marte fără a avea nevoie de un certificat de pilotaj, precum mersul la biserică fără a trebui să te naşti din nou, precum hazul de necaz”, spune autorul.

Biografie Matthew McConaughey, autorul “Greenlights / Undă verde”

McConaughey s-a născut în Uvalde, Texas, fiu al profesoarei Mary McCabe și a proprietarului de benzinărie James McConaughey. A crescut în Longview, Texas, unde a absolvit liceul local. După un an petrecut în Australia, ca spălător de vase și grăjdar, s-a întors în Statele Unite și a urmat Universitatea din Austin, Texas, dorindu-și să devină avocat. Descoperind cartea lui Og Mandino „Cel mai mare vânzător din lume”, a știut imediat că trebuie să-și schimbe specializarea.

Și-a început cariera de actorie în 1991, cu apariții în filme și reclame studențești. Primul său rol consistent a fost în cunoscuta comedie “Marea Mahmureală” și apoi în “Masacrul din Texas: Următoarea generație” (1994), alături de Renée Zellweger. În scurtă vreme, a făcut senzație la Hollywood cu rolurile de succes din Lone Star (1996) și ecranizarea cărții lui John Grisham “Și vreme e ca să ucizi” (0A time to kill”), într-o distribuție valoroasă, cu Kevin Spacey și Sandra Bullock.

Câteva dintre filmele de box-office în care a jucat de-a lungul anilor sunt: “Contact” (1997), “Ed TV” (1999), “Organizatoarea de nunți” (2001), “Cum să scapi de un tip în 10 zile” (2003), “Fantomele fostelor iubite” (2009), “Magic Mike” (2012), “Dallas Buyers Club” (2013), “Lupul de pe Wall Street” (2013), “True Detective” (2014), “Interstelar” (2014), “Goana după aur” (2016), “Gangsteri cu stil” (2019).

Autoproclamat un om norocos, Matthew McConaughey se consideră povestitor de meserie, scrie poezie şi este un muzician ratat. Este un excelent camarad de drum, crede că e în regulă să bei o bere în drum spre templu şi se simte mai bine când e transpirat după o zi de muncă. Un bărbat cu multe intenţii, Matthew se simte acasă în lume, îi place să compare înainte să pună în contrast şi caută constant numitorii comuni din viaţă. Trubadur, fluierător talentat, luptător de wrestling, etimolog prescriptiv şi călător prin lume, crede că cicatricele sunt tatuaje originale şi consideră că are mai mult păr natural la cincizeci de ani decât avea la treizeci şi cinci, transmite în comunicatul de presă editura Rao.

Greenlights / Undă verde” este prima incursiune a actorului în lumea literară, în calitate de autor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: