Netflix 10 filme și seriale bazate pe cărți. Selecția lunii august 2021

Pentru cei care și-au terminat vacanța și pentru cei care apreciază filmele bazate pe cărți, pentru că știu că un scenariu bun ridică (adesea) ștacheta calității, iată câteva ecranizări cu care merită să pierdeți timpul pe Netflix.

Am revăzut cu plăcere “Memoriile unei gheișe” care m-a fascinat la lansare și mi-a plăcut foarte mult “Cei mai buni inamici” – Sam Rockwell face iar un super-rol. Abia aștept “Worth” – îmi plac mult poveștile bazate pe fapte reale și “The rhythm section” din care am apucat să văd doar o parte. Despre “Cel mai cel” nu știu prea multe, deci nu garantez.

Memoriile unei gheișe (2005)

3 premii Oscar pentru Scenografie, Imagine, Costume
16+ Romantic, Dramă
Cu: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelse Yeoh
Regia: Rob Marshall

În 1929, Chiyo, o fetiță de nouă ani dintr-un sat japonez, este vândută unei gheișe din Kyoto, Hatsumono, care o supune unui tratament dur, geloasă pe frumusețea ei uimitoare. Salvată de marea rivală a lui Hatsumono, Mameha, Chiyo devine gheișa Sayuri și se îndrăgostește de Președinte, un bărbat elegant și generos căruia nu îi cunoaște decât pseudonimul. Al Doilea Război Mondial amenință însă atât Japonia, cât și viața și povestea de dragoste a lui Chiyo.

Cu ce preț? / Worth (2020) – apare în 3 septembrie

13+, Dramă, Biografic
Cu: Michael Keaton, Stanley Tucci, Amy Ryan
Regia: Sara Colangelo

Bazat pe biografia personajului real, filmul spune povestea unui avocat din Washington D.C., Kenneth Feinberg, care se luptă cu birocrația pentru a ajuta rudele victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001. El este nevoit să pună un preț pe viețile pierdute.

Bâlciul deșertăciunilor (2004)

Leul de Aur pentru Regie
16+ Romantic, dramă
Cu: Gabriel Byrne, Roger Lloyd Pack, Reese Witherspoon
Regia: Mira Nair

Ecranizarea romanului lui William Thackeray reia povestea orfanei Becky, fiica unui artist muritor de foame și a unei cântărețe de cor. Încă din copilărie, fata își dorește o viață luxoasă, mult peste nivelul social căruia îi aparține. După ce părăsește Academia doamnei Pinkerton, vrea să cucerească înalta societate prin orice mijloace. Se va folosi de inteligență, de farmec și de sexualitate, fără prejudecăți.

libris.ro

Frida (2002) – apare la 1 septembrie

16+ Biografic, dramă
Cu: Salma Hayek, Alfred Molina, Ashley Judd, Antonio Banderas
Regia: Julie Taymor

Inspirat de biografia artistei, scrisă de autoarea americană Hayden Herrera, filmul descrie viața Fridei Kahlo și a cuplului controversat pe care pictorița l-a format cu Diego Rivera.

De la dificila relație cu soțul și mentorul său la controversata aventură cu Leon Trotsky și la legăturile romantice și provocatoare cu alte femei, Frida Kahlo a dus o viață îndrăzneață, sfidând prejudecățile, revoluționând arta, politica și ideile despre sexualitate.

Cei mai buni inamici (2019)

16+ Dramă socială
Cu: Taraji P. Henson, Sam Rockwell, Babou Ceesay
Regia: Robin Bissell

Bazat pe cartea de non-ficțiune a autorului Osha Gray Davidson, „Cei mai buni inamici” este despre legătura improbabilă dintre activista pentru drepturi civile Ann Atwater și liderul Ku Klux Klan C.P. Ellis. În 1971, la o întrunire din Carolina de Nord, cei doi pun bazele unei prietenii greu de imaginat și devin arhitecții integrării comunității afro-americane.

The rhythm section (2020)

16+ Suspans, Acțiune, Aventură
Cu: Blake Lively, Jude Law, Sterling K. Brown
Regia: Reed Morano

Inspirat pe romanul de debut al lui Mark Burnell, The rhythm section o urmărește pe Stephanie Patrick, o femeie care vrea să se răzbune. Îi vânează pe teroriștii care au orchestrat accidentul aviatic în urma căruia familia ei a murit.

Ultima scrisoare de dragoste (2021)

13+, Romantic
Cu: Felicity Jones, Shailene Woodley, Callum Turner
Regia: Augustine Frizzell

Lansată luna trecută, adaptarea superbului roman de dragoste de Jojo Moyes, aduce pe ecrane povestea unei jurnaliste ambițioase care găsește accidental o serie de scrisori de dragoste. Hotărâtă să afle cine se află în spatele emoționantei corespondențe, descoperă legătura interzisă a a unui cuplu din anii ’60, dar și propriul drum în dragoste.

MINISERIE
Noua aromă de cireșe (2021)

16+, Horror, Comedie neagră
Cu: Rosa Salazar, Eric Lange, Catherine Keener

Lansat în urmă cu doar o săptămână, serialul bazat pe romanul horror omonim al lui Todd Grimson („Brand New Cherry Flavour„) urmărește aventurile unei cineaste care, în anii ’90, pleacă la Hollywood pentru a-și turna filmul, însă se pierde într-un labirint halucinant de sex, magie și răzbunare.

SERIAL
Anne cu E la sfârșit (2017)

13+, Film pentru întreaga familie
Cu: Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson

Anne cu E la sfârșit” este un serial de familie bazat pe romanul lui Lucy Maud Montgomery, „Anne of Green Gables„, aflat în topul celor mai vândute cărți ale tuturor timpurilor. Anne Shirley, o orfană de unsprezece ani, vine la Green Gables, un colț al Insulei Prințului Edward, doar pentru a descoperi că viitoarea ei familie adoptivă – bătrânul Matthew Cuthbert și severa lui soră, Marilla – își doriseră un băiat, nu o fată.

Cel mai cel (2020)

16+ Comedie, Romantic
Cu: Ludovica Francesconi, Giuseppe Maggio, Gaja Masciale
Regia: Alice Filippi

Sătulă să meargă la întâlniri cu cele mai bune prietene după ea, o tânără fermecătoare, dar bizară, suferind de o tulburare genetică rară, pornește în căutarea marii iubiri. Fără modestie și compromisuri, Marta decide că cerul e limita.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: