GRATUIT Filme în aer liber la Institutul Cervantes București

La final de august, Institutul Cervantes din București continuă seria „Cine en español – Retratos de directores / Filme de limba spaniolă – Portrete de regizori”, cu evenimentul dedicat lui David Trueba.

Luni, 30 august, de la ora 20.30, iubitorii de film vor putea viziona unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui David Trueba, Soldații din Salamina / Soldados de Salamina, Pelicula, care ecranizează romanul omonim de Javier Cercas și a reprezentat Spania la Premiile Oscar, în 2004, combină o ficțiune despre un jurnalist care investighează executarea lui Sánchez Mazas și un eseu despre relativitatea eroismului.

Marți, 31 august, de la ora 20.30, va fi proiectat marele câștigător al Premiilor Goya, ediția 2014: E ușor să trăiești cu ochii închiși / Vivir es fácil con los ojos cerrados, Filmul câștigător a șapte trofee Goya, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor, este bazat pe o poveste reală a unui profesor de limba engleză care şi-a motivat elevii să înveţe folosind muzica trupei The Beatles.

Filmele vor rula în versiunea originală, cu subtitrare în limba engleză. Ambele proiecții vor avea loc în aer liber, în curtea interioară a instituției din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, cu respectarea tuturor măsurilor privind sănătatea în contextul actual.

Accesul la proiecții se face gratuit, pe bază de rezervare în scris printr-un email trimis către la cultbuc @ cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris.

Despre regizorul David Trueba

David Trueba

David Trueba este regizor de film, scenarist, actor, scriitor și jurnalist. A urmat Jurnalismul la Universitatea Complutense din Madrid și un curs de scenaristică la American Film Institute. Înainte de călătoria în Statele Unite, a lucrat ca redactor, a scris versuri pentru melodii cunoscute și scenarii pentru programe de televiziune. El País și El Mundo sunt două dintre ziarele pentru care a lucrat.

În 1991 a scris scenariul pentru Amo tu cama rica și, în scurtă vreme, pe cel pentru Los peores años de nuestra vida. În 1996 a făcut saltul la regie cu La buena vida, film inspirat de opera lui François Truffaut, Louis Malle și JD Salinger.

Cel mai ambițios proiect al său, Soldados de Salamina a fost selectat ca propunere a Spaniei la Premiile Oscar. Al patrulea său film, Bienvenido a casa, o poveste de dragoste despre călătoria dificilă în doi către maturitate a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Malaga.

După miniseria pentru TV din 2010 Qué fue de Jorge Sanz?, a scris și a regizat Vivir es fácil con los ojos cerrados, cel mai mare succes al său, recompensat cu șapte premii Goya.

David Trueba este autorul a șase romane, publicate de cunoscuta editură Anagrama, traduse în peste cincisprezece limbi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: