Dramaturgul Mimi Brănescu, cel care a semnat, printre altele, scenariul serialului Las Fierbinți, va coordona, în perioada 15 septembrie – 30 octombrie, un atelier de tehnici de scenaristică pentru serii de televiziune și platforme de tip VOD.
Seminarul este deschis începătorilor și amatorilor de cinema care doresc să își însușească tehnici de scriere ale unui scenariu, iar participarea este gratuită. Împreună cu Mimi Brănescu, participanții vor analiza secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală și vor fi îndrumaţi pentru a îndeplini paşii necesari scrierii unui scenariu, de la idee la redactarea finală.
Prima fază a cursurilor se va desfășura online, iar a doua parte va avea loc fizic, timp de trei zile, la Timisoara. Participanții care nu sunt din Timișoara vor beneficia de cazare gratuită pe durata atelierului.
Înscriere la atelierul ROD SCRIPT
Cei interesați pot trimite un CV și un sinopsis de o pagină, o idee sau o propunere pentru un episod pilot, la care pot adăuga o secvență, un dialog sau alte materiale relevante până pe 10 septembrie, la adresa organizatorului. Pentru informații suplimentare puteți contacta Asociația DocuMentor la telefon 0723299322.
28 octombrie este ziua în care cel mai bun episod va beneficia de o lectură cu actori și va fi răsplătit cu un premiu în valoare de 500 de euro în cadrul unui eveniment public organizat la Universitatea de Vest din Timișoara.
Atelierul ROD SCRIPT este organizat în cadrul ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, editia a II-a, proiect al asociației DocuMentor realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Județean Timiş.
Despre Mimi Brănescu
Actorul și dramaturgul Cornel Mimi Brănescu s-a născut pe 31 martie 1974 la Lehliu, județul Călărași. A studiat arta actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” – București.
A jucat în „Îmblînzirea scorpiei” de W. Shakespeare, regia Mihai Maniuțiu, și în „Trilogia belgradeană” de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, ambele la Teatrul „Bulandra”, în „Somnoroasa aventură” de T. Mazilu, „Zoo story” de Edward Albee, „Comedia erorilor” de W. Shakespeare la Studioul „Casandra”.
Pe marile ecrane, cinefilii l-ai văzut în filme de succes precum “Filantropica”, “Moartea domnului Lăzărescu” (Un certain regard la Festivalul de la Cannes) și “Poziția copilului” (Ursul de Aur la Berlinale).
Cu rolul Bucsan din „Ultima oră” de Mihail Sebastian a obținut premiul de interpretare în cadrul Galei Absolvenților, în 2000. S-a remarcat în spectacolul „Arta”, de la Comedie. A început să scrie teatru, iar piesa lui, „Bigudiuri”, jucată la Nottara, a ținut afișul aproape două stagiuni.