Autorul “Versetelor satanice”, Salman Rushdie, îşi publică noua carte online, ca foileton

Sir Salman Rushdie îşi va publica următoarea carte în serial. Povestea va fi transmisă utilizatorilor platformei cu care colaborează pe email, ca newsletter, scrie The Times.

Nuvela Al șaptelea val va fi trimisă cititorilor în tranșe săptămânale, în decursul unui an. Rushdie a dezvăluit că povestea, ai cărui protagoniști sunt un regizor de film și un actor, va fi scrisă în stilul noului val cinematografic, cu „rupturi, tăieturi abrupte și gangsteri”. Primul mesaj va fi gratuit, dar, apoi, cei care doresc să îi citească textele, trebuie să plătească în jur de 5 lire sterline pe lună.

Premiera nu este doar relansarea unei specii jurnalistice care, la origine, a făcut populară literatura modernă, ci și posibilitatea de a trimite feedback autorului, în timp ce acesta scrie cartea. Deopotrivă cu acest foileton, Rushdie va publica pentru platforma gazdă și articole despre filme.

Salman Rushdie este câștigător al premiului Booker Prize cu „Midnight’s Children” (Copiii din miez de noapte) și a dobândit notorietate internațională după ce a publicat „The Satanic Verses” (“Versetele satanice”).

Romanul inspirat de viața profetului Mohamed a stârnit controverse în comunitatea musulmană cu referința la unele versete, eliminate din textul actual al Coranului, care ar permite rugăciuni către zeități păgâne – lucru interzis în religiile monoteiste.

Considerată blasfemie de unii musulmani, cartea a stârnit proteste în țara sa natală, India – unde a fost și interzisă, în Marea Britanie și Pakistan. Liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ruhollah Khomeini, a emis o fatwa prin care cerea tuturor bunilor musulmani să-l ucidă sau să ajute la uciderea lui Rushdie și a editorilor săi.

Un gând despre „Autorul “Versetelor satanice”, Salman Rushdie, îşi publică noua carte online, ca foileton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: