Viscri, satul transilvănean care l-a fermecat pe prințul Charles, are album fotografic

Doi fotografi români, Rareș Beșliu și Adrian Năsturică, au lansat „Dor de Viscri”, primul album foto despre satul brașovean, care include 86 de imagini unice, însoțite de povestea satului, în ediție trilingvă (română, germană, engleză).

Dor de Viscri a plecat de la un gând frumos și încă nu ne vine să credem că a devenit realitate. Țin minte și acum că mergeam spre Târgu Mureș și am văzut indicatorul către Viscri, 13 km la stânga. Auzisem de el, dar nu-l vizitasem niciodată. Am vrut să fac un popas scurt, dar m-am îndrăgostit și din acel moment nu mi-am dorit altceva decât să iau la pachet viața de acolo și să o putem oferi și altora, sub forma unei cărți de acest fel. E vorba despre viața satului de ieri și de azi, cu tradiții neîntinate și oameni buni, care sfințesc locul și îl fac să arate mai viu decât la nașterea lui. Pentru asta, le mulțumim”, spune Rareș Beșliu.

Fotografie din albumul Dor de Viscri

Viscri, experiența unui sat tradițional transilvănean

Satul Viscri este unul dintre cele mai cunoscute din România, vizitat de turiștii români, dar și de străinii care ajung la noi pentru experiențe tradiționale, autentice. Viscri a devenit popular, după ce prințul moștenitor al Coroanei britanice a cumpărat o proprietate în sat și a promovat Transilvania într-un documentar care a devenit viral.

Fotografie din albumul Dor de Viscri

Este ultimul colț din Europa unde poți vedea adevarata sustenabilitate, reziliență și menținerea unor ecosisteme, pentru beneficiul omenirii, a spus Prințul Charles în interviul acordat echipei de filmare.

Prințul Charles la Viscri, documentarul despre satul transilvănean care l-a cucerit

În anii ’90, satul brașovean Viscri a fost inclus în Patrimoniul UNESCO și, după ce Prințul Charles, prin Fundația Mihai Eminescu, a făcut o serie de investiții, localitatea a fost protagonista unor reportaje și documentare, în presa românească și în cea internațională.

Poziționat perfect pe DN 13 (cu acces din comuna Bunești), în apropierea celor mai frumoase orașe din centrul țării, Brașov, Sighișoara și Sibiu, Viscri atrage anual zeci de mii de călători cu câteva obiective turistice care vorbesc despre istoria locului.

Cele mai atractive obiective din Viscri sunt:

  • Biserica fortificată Viscri, ridicată în secolul 17 – (cu punct de panoramă asupra satului)
  • Muzeul local, situat în curtea bisericii,
  • Casa de oaspeți a prințului Charles
  • Cărămidăria tradițională (înființată cu sprijinul prințului)
  • Cetatea Rupea, aflată la doar 30 km, are o priveliște spectaculoasă asupra peisajul colinar al Transilvaniei

Albumul fotografic “Dor de Viscri”

Dor de Viscri este primul album fotografic despre probabil cel mai popular sat transilvănean. Este ilustrat prin 86 de imagini atent alese de cei doi fotografi, din peste 20.000 de cadre.

Fotografie din albumul Dor de Viscri

Fotografiile surprind lumea satului, localnicii, arhitectura specific săsească, natura sau scene rurale, autentice, din viața de zi cu zi. Cadrele vizuale sunt completate de emoționanta poveste a satului, scrisă de Ioana Flandra. Textele în română, engleză și germană fac din album un cadou potrivit pentru românii aflați departe de casă, la fel pentru străini sau expați interesați de experiențe locale autentice.

Concurs – un weekend de vacanță la Viscri

În perioada 6-20 septembrie, cei care comandă albumul fotografic pe carturesti.ro pot câștiga o experiență autentică, de poveste, în satul care l-a fermecat pe Prințul Charles.

Câștigătorul, împreună cu o persoană dragă, va petrece la Viscri un weekend de toamnă, în perioada 1-3 octombrie, într-o casă tradițională, construită acum 150 de ani și restaurată recent, care face parte din patrimoniul UNESCO. Înscrierea se face prin comandarea albumului și bifarea opțiunii “Da, vreau să particip la campania Dor de Viscri”, la finalizarea comenzii.

Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți până la data de 28 septembrie 2021 și anunțați pe site-ul Cărturești și pe pagina de Facebook. Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: