LA ANIVERSARE Anansi World Fiction invită cititorii să scrie o carte despre cărțile iubite

Editura Pandora M sărbătorește un an de la lansarea colecției Anansi World Fiction, printr-o campanie în care invită cititorii să devină autorii unui volum epistolar colectiv care va fi publicat anul viitor.

Proiectul aniversar „Poveștile ne apropie” este un gest de recunoștință față de cititori și își propune să readucă în trend obiceiul dialogurilor purtate în tihnă despre cărți, al prieteniei consolidate prin afinități livrești și al mărturiilor scrise despre îndrăgostirea de o carte.

Iubitorii de literatură sunt invitați să aleagă o carte despre care le-ar plăcea să povestească unui om drag într-o scrisoare. Să expedieze apoi prin poștă scrisoarea prietenului respectiv, nu înainte însă de a o fotografia, pentru a o putea transmite, mai apoi, editurii.

Campania se desfășoară între 1 octombrie 2021 – 28 februarie 2022. Cele mai frumoase scrisori vor fi selectate și publicate într-un volum care va fi lansat tot la ceas aniversar, în 23 aprilie 2022, de Ziua Internațională a Cărții.

Despre colecția de literatură universală Anansi. World Fiction

Colecția Anansi. World Fiction este cel mai nou proiect editorial dedicat traducerilor din literatura universală, de pe piața de carte autohtonă. Așezată sub semnul lui Anansi, zeul african al poveștilor, și coordonată de scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, colecția are în prezent 34 de titluri în portofoliu. De la romane contemporane apreciate de critici și recuperări editoriale, la ediții noi ale unor cărți esențiale ale culturii contemporane, memorialistică, eseu și poezie.

„Orice noutate atrage interesul, inclusiv pe cel concretizat comercial. Anansi. World Fiction a avut parte de o primire spectaculoasă din partea cititorilor în acest prim an de existență, așa că nu ne putem dori decât ca acest interes să reziste în timp, pentru că acest lucru ne va ajuta să rămânem fideli dorinței noastre inițiale, aceea de a construi o colecție «literară», variată, vie, o colecție premium din toate punctele de vedere. În anul care a trecut s-au adăugat nume foarte importante portofoliului nostru: László Krasznahorkai, Don DeLillo, Jaume Cabré, Jon Fosse, Michel Tournier, Richard Powers. Simpla lor enumerare demonstrează fidelitatea noastră față de programul anunțat în septembrie 2020”, a declarat Bogdan-Alexandru Stănescu.

Cele mai importante premii ale anului 2020, publicate în colecția Anansi. World Fiction.

Proiect ambițios, Anansi. World Fiction oferă o selecție diversă a celor mai importante apariții editoriale din portofoliul literaturii și memorialisticii universale în cadrul a cinci serii. Anansi. Contemporan este dedicată literaturii actuale, Anansi. Clasic, clasicilor secolului XX, Anansi. Mentor reunește eseuri literare, Anansi. Ego, memorialistică și Anansi. Blues – poezie.

Primul an de existență a adus cititorilor români titluri recompensate cu cele mai importante premii literare ale anului 2020: Premiul Nobel pentru Literatură (Louise Glück, cu un prim volum deja publicat în limba română: Noapte credincioasă și virtuoasă, restul volumelor din integrala operei poetice urmând să apară), Prix Goncourt (Anomalia, Hervé Le Tellier), The Booker Prize (Shuggie Bain, Douglas Stuart, în curs de apariție), The International Booker Prize (The Discomfort of Evening, Marieke Lucas Rijneveld, în pregătire).

Pe lângă noile traduceri, colecția a oferit ediții noi ale unor cărți îndrăgite de public, semnate de autori precum Leïla Slimani, Dr. Edith Eva Eger, Delia Owens sau Joan Didion.

Top 5 cei mai bine vânduți autori ai colecției

Delia Owens – autoarea bestsellerului Acolo unde cântă racii, carte aflată în curs de ecranizare

Delia Owens, Acolo unde cântă racii

Elena Ferrante – cea mai citită autoare a momentului, cu romane mai vechi, dar și cu Viața mincinoasă a adulților, cea mai recentă carte a sa

Elena Ferrante, Viața mincinoasă a adulților

Maggie O’Farrell, Hamnet – cartea anului 2020, tradusă cu succes în întreaga lume și aflată, de asemenea, în curs de ecranizare

Maggie O’Farrell, Hamnet

Hervé Le Tellier, Anomalia, roman distins în 2020 cu prestigiosul Prix Goncourt, bestseller absolut în întreaga lume, și

Herve Le Tellier, Anomalia

Dr. Edith Eva Eger, cu al său cutremurător volum de memorii – Alegerea.

Eva Edith Eger, Alegerea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: