Tatiana Țibuleac, despre efectele pandemiei, la Târgul de Carte Goteborg 2021

România participă şi în acest an la Târgul de Carte Göteborg, care se va desfăşura între 23 – 26 septembrie 2021. Deși restrânsă, adaptată contextului actual, ediția din acest an va avea invitaţi de marcă din lumea literară suedeză şi internaţională, care vor dezbate teme precum democraţia şi literatura nordică și vor reitera sloganul ediției precedente – Citiți! Citiți! Citiți!

Invitata ICR Stockholm la această ediţie a târgului de carte suedez este Tatiana Ţîbuleac. Ea va participa, împreună cu alți tineri scriitori influenţi, Marek Sindelka (Republica Cehă) şi Dorothee Elmiger (Elveţia), la discuţia „Experienţe europene în umbra pandemiei” – despre literatură în vremea coronavirusului şi despre provocările maturizării, generate de pandemie. Discuţia în limba engleză va fi moderată de jurnalista suedeză Johanna Frändén (Aftonbladet).

Discuţia va putea fi urmărită online pe platforma Târgului, în data de 23 septembrie 2021, de la ora 10:00 (ora României). Accesul se va face pe bază de bilet, care poate fi cumpărat de aici (disponibil doar în suedeză) sau via email.

Afișul seminarului la care va participa și Tatiana Țibuleac, reprezentanta României la Târgul de Carte Goteborg 2021

Participarea românească la Târgul de Carte de la Göteborg este realizată de Institutul Cultural Român de la Stockholm şi CENNAC, în colaborare cu reţeaua EUNIC Stockholm. România a fost ţară invitată a Târgului de Carte de la Göteborg în anul 2013.

Despre Tatiana Țîbuleac, autoarea romanului „Grădina de sticlă”

Tatiana Ţîbuleac s-a născut la Chişinău şi este licenţiată în jurnalism. În 1999, s-a alăturat echipei de la Pro TV Chişinău ca reporter, editor şi prezentator de ştiri. Din 2008, este stabilită la Paris. A debutat în 2014, cu o colecţie de proză scurtă numită „Fabule moderne”.

Primul său roman, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, apărut în 2016 în limba română şi tradus în mai multe limbi, a primit premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova, premiul revistei Observator Cultural la Bucureşti şi premiul Observator Lyceum, la festivalul FILIT Iaşi. Romanul a fost tradus în cinci limbi europene, iar ediţia spaniolă, apărută în 2019 la editura Impedimenta, a câştigat Premiul European Casino de Santiago.

În 2019, scriitoarea a câştigat Premiul pentru literatură al Uniunii Europene pentru romanul „Grădina de sticlă”, publicat cu un an în urmă și tradus apoi în limbile franceză, spaniolă, bulgară și albaneză. În același an, Tatiana Țîbuleac a fost distinsă cu Premiul Național, de guvernul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: