Atelier de lectură pentru elevi cu scriitorul Cosmin Perța și “Anisia și uneltele fermecate”

Joi, 30 septembrie, ora 18.30, pe paginile de Facebook Polirom și Cărturești, va fi transmis live atelierul de lectură & dezbaterea: Anisia și uneltele fermecate, cu Cosmin Perța. Participă ca invitați, alături de autor, elevi din clasele a doua și a treia ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Andrei”, București. Evenimentul va fi moderat de Nona Rapotan.

Cartea lui Cosmin Perța spune povestea Anisiei, o fetiţă orfană de treisprezece ani, care hotărăște să pornească într-o misiune neobișnuită. Avînd puterea de a înţelege animalele, ea fură din acvariul căminului pentru copii în care trăiește o scoică quahog și evadează. Planul este să-și găsească fratele mai mic, răpit din același loc cu ani în urmă. Va afla curând că misiunea ei e mult mai importantă decît își imaginase. Pe drum descoperă că puterile ei nu se limitează la înţelegerea animalelor și, alături de scoica quahog filosoafă și de prietenul cu sindrom Down pe care și-l va face, începe o saga nu doar de regăsire a familiei, ci și de salvare a planetei luptînd împotriva toxicilor Lorzi ai Ceţii.

Despre Cosmin Perţa, autorul volumului

Cosmin Perţa (n. 1982, Maramureș) este poet, prozator și eseist. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obţinînd titlul de doctor cu o lucrare despre literatura fantastică europeană. A publicat volume de eseuri, romane, povestiri și poezie.

În 2012 a obţinut premiul Tînărul prozator al anului. Fragmente din opera sa poetică au fost traduse în 16 limbi, iar cel mai recent roman al său este în curs de traducere integrală în mai multe ţări. În prezent este lector de literatură la Universitatea Hyperion din București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: