Comisia Europeană va investi 56 milioane euro în educația copiilor vulnerabili din România și pentru a sprijini familiile defavorizate

Comisia Europeană a aprobat resurse suplimentare în valoare de 2 miliarde euro pentru redresare în România, Italia, Spania şi Luxemburg, în cadrul REACT – EU, planul de redresare economică post-pandemie.

În România se vor investi 56 milioane euro pentru a oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistenţă acordată copiilor defavorizaţi sub formă de materiale şcolare și pachete esenţiale pentru nou-născuţi.

Comisia a acordat în total 2 miliarde euro Italiei, Spaniei, Luxemburgului şi României, ca urmare a modificării unor programe operaţionale de dezvoltare, pentru a susține investiții în sănătate, educație, administrație și infrastructură.

Sprijin suplimentar pentru patru țări europene, cu scopul redresării post – pandemie

În Italia, programul operaţional naţional „Guvernanţă şi capacitate instituţională” va primi un total de 1,2 miliarde euro. Cea mai mare parte din l sumă, 761 de milioane euro, va fi folosită la achiziţionarea de vaccinuri împotriva coronavirusului. În regiunile sudice, autorităţile vor utiliza 374 milioane euro pentru a angaja noi lucrători în domeniul sănătăţii publice şi pentru a acoperi costurile orelor suplimentare lucrate de angajaţii aflaţi în prezent în sistem. 108 milioane euro vor contribui la consolidarea capacităţii administrative a autorităţilor naţionale şi regionale, inclusiv a celor din sistemul de sănătate.

În Spania, „Comunidad Valenciana” va primi 690 milioane euro pentru a furniza, printre altele, capital circulant celor mai afectate întreprinderi mici şi mijlocii şi pentru a consolida serviciile de sănătate, serviciile sociale şi investiţiile în infrastructura de bază pentru cetăţeni, inclusiv în sectoarele sănătăţii şi educaţiei.

Luxemburgul va primi 69 de milioane euro pentru a sprijini testarea la scară largă a coronavirusului şi achiziţionarea de vaccinuri, precum şi pentru a face investiţii în durabilitate, cum ar fi electrificarea reţelei naţionale de autobuze.

REACT-EU este o iniţiativă care continuă şi extinde măsurile de reacţie la criză şi de redresare în urma crizei provocate de coronavirus. Aceasta va contribui la o redresare verde, digitală şi rezilientă a economiei prin adăugarea de resurse suplimentare în valoare de 50,6 miliarde de euro (la preţuri curente) la programele existente ale politicii de coeziune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: