EVENIMENT “Mergând pe străzi cu renume” spune poveștile personalităților a căror memorie este păstrată prin numele străzilor

Cine au fost cu adevărat personalitățile ce au dat numele străzilor capitalei și ce povești ascund fațadele clădirilor? Asociația Antistatic invită bucureștenii, în weekendurile următoare, la o serie de tururi ghidate, în inima capitalei.

Istoriile fascinante ale personalităților remarcabile care au dat identitatea străzilor Bucureștiului, dar și ale locurilor pe care bucureștenii cred că le cunosc foarte bine și ale caselor frumoase vor fi prezentate de Aici a stat.

Program tururi ghidate Mergând pe străzi cu renume

Zilele de 17 și 30 octombrie sunt dedicate zonei parcului Cișmigiu străzile Ionel Perlea, Gheorghe Lazăr, Grigore Cobălcescu sau Vasile Pârvan și mahalaua Sf. Constantin. Participanții se vor bucura de arhitectura eclectică, Art Deco, mauro-florentină, neo-românească și vor afla poveștile arhitecților și pe ale caselor.

În 31 octombrie, plimbarea se face în Centrul Vechi, explorând străzi precum Domnița Anastasia, Eugeniu Carada, Ion Brezoianu sau Regina Elisabeta, unde arhitectura variată aduce laolaltă mai multe epoci istorice. Prilej de depănat legende urbane.

Organizatorii își rezervă dreptul de a permite accesul la tururi exclusiv persoanelor care dețin un Certificat Verde European, valid la data turului ghidat. Fiecare tur se va desfășura cu un număr de maxim 10 persoane, iar copiii sub 18 ani pot participa, dacă sunt însoțiți de un adult. Participarea este condiționată de acordul pentru înregistrarea de materiale fotografice, video sau audio.

Pentru înscriere, completați formularul de aici. Organizatorii vor confirma prin email participarea.

Tururile fac parte din proiectul ”Mergând pe Străzi cu renume”, inițiat de Asociația Antistatic în scopul promovării personalităților care au dat numele străzilor capitalei și a ilustratorilor români. Proiectul este finanțat în cadrul Programului cultural 2021 – București – Oraş deschis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: