Margaret Atwood editează un Decameron modern, împreună cu scriitori ca John Grisham, Diana Gabaldon şi Celeste Ng

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood va edita un volum colectiv asemănător cu ”Decameronul” lui Boccaccio, în care au fost invitați să scrie scriitori precum John Grisham, Diana Gabaldon și Celeste Ng, care vor semna povestiri despre perioada pandemiei de coronavirus.

În capodopera lui Boccacio, un grup de călători se fug de o epidemia de ciumă și se refugiază într-o vilă din apropiere de Florenţa, unde fiecare protagonist începe să-şi depene povestea. În versiunea modernă, adaptată la pandemia de coronavirus, poveştile vor fi spuse de câțiva autori celebri, dar și de nume necunoscute publicului larg, iar personajele sunt mai mulţi vecini dintr-un imobil din Manhattan.

Decameronul modern va fi coordonat de autoarea “Poveștii slujitoarei”

Editată de Margaret Atwood, autoarea bestsellerului Povestea Slujitoarei, cartea se va numi ”Fourteen Days: An Unauthorised Gathering” (Paisprezece zile: O întâlnire neautorizată) și este un roman colectiv la care vor colabora autori de limbă engleză.

Tess Gerritsen, Emma Donoghue, Celeste Ng, Dave Eggers şi Angie Cruz sunt câteva nume care vor semna cartea a cărei acțiune se petrece în primele două săptămâni ale crizei sanitare, când un grup divers de vecini, abandonaţi “de bogaţii care au fugit din oraş”, se adună pe acoperişul clădirii în care locuiesc şi își deapănă poveştile.

Identitatea povestitorilor va fi dezvăluită la finalul cărţii, când cititorii vor afla autorul fiecărei poveşti.

”Lectura cărţii va fi o ghicitoare literară amuzantă, dar care poartă şi un mesaj mai adânc, sfidând conceptul de celebritate literară şi fetişizarea semnăturii auctoriale”, a spus inițiatorul proiectului Douglas Preston.

Decameronul lui Atwood, cartea care a așteptat pandemia ca să se poată întâmpla aievea și să-și salveze autorii

Preston, preşedintele Sindicatului Scriitorilor din Statele Unite, se gândise iniţial la o antologie inspirată de criza cauzată de pandemie, dar a realizat că volumele de acest gen nu sunt atractive pentru public.

“Ideea mi-a venit prima oară pe când eram adolescent, după ce am citit Decameronul. Sunt un colecţionar de poveşti, iar primul meu gând a fost să îngrămădesc mai multe povestiri într-o ramă narativă ca Decameronul, în care un grup de oameni se retrage pe o proprietate, pe coasta statului Maine, în timpul unei pandemii. Dar, când am încercat să o scriu, rezultatul a fost incoerent, aşa că am abandonat-o rapid. Apoi a venit pandemia adevărată, a spus Preston.


Volumul va fi publicat în primăvara anului 2022, iar încasările vor fi donate Fundaţiei Sindicatului Scriitorilor din SUA pentru a sprijini autorilor americani care, potrivit unui sondaj, şi-au pierdut în medie jumătate din veniturile realizate înainte de pandemie. Onorariile autorilor au fost plătite printr-o donație făcută de Susan Collins, autoarea celebrei trilogii Jocurile Foamei.

perfect-tour.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: