INEDIT 9 biblioteci și librării ale lumii în care poți dormi

Știți care este primul argument pe care îl invocă cititorii care preferă cărțile digitale celor tipărite, nu? “Cu e-book e mai ușor, pentru că pot să iau cu mine în vacanță o sută de cărți”.

Există însă vacanțe în care poți pleca fără reader și fără nicio carte, dar totuși să ai toate cărțile. Numai să ne lase pandemia asta blestemată să plecăm pe unde ne cheamă inimile. Pânâ la următoarea călătorie aievea, poftiți într-un sejur virtual prin câteva dintre bibliotecile și librăriile lumii pe care le poți închiria cu ora, cu ziua sau cu noaptea.

Carte și pat (Book and bed), Tokio, Japonia

Book and bed, Tokio

„Book and Bed” din Tokyo este o adaptare livrescă a faimoaselor hoteluri – capsulă, cu spații de cazare comune, de dimensiunea unui pat, în spatele rafturilor cu cărți. Pereții și tavanul găzduiesc 3.200 de volume în diverse limbi, iar vizitatorii de peste zi pot închiria un loc de citit pe canapea, pentru câțiva dolari.

Mooks, somn și lectură, Napoli, Italia

Apartament Italo Calvino, Napoli Mooks

Mai mult spațiu și și mai multe cărți poți găsi într-un hotel – bibliotecă napoletan. Împărțit în două apartamente, numite după scriitorul italian Italo Calvino și neurologul austriac Sigmund Freud, locul poate găzdui până la opt oaspeți, la dispoziția cărora pune peste 4000 de cărți.

Librăria The Head and the Hand, Philadelphia

The Head and the hand, Philadelphia

Dacă nu ții musai să dormi printre rafturi cu cărți, dar vrei o librărie doar pentru tine, să te preumbli liber și nestânjenit, să bei o cafea în tihnă și să savurezi un pateu cald sau poate să-ți surprinzi jumătatea cititoare cu o cină ca nicio alta, în Philadelphia o găsești. Se închiriază cu ora.

Apartamentul cu cărți Tsutaya, Shinjuku

Librăria Tsuntaya

Apartamentele livrești din Shinjuku fac parte dintr-un complex care se ridică pe cinci niveluri, faimos între japonezi și nu numai. Primele trei etaje găzduiesc librăria și spații pline de plante, hamace și locuri confortabile de citit și moțăit, care se pot închiria cu ora sau ziua. Următorul etaj este pentru co-working și ultimul pentru dichis. În “camera de pudrat”, înainte de-o întâlnire, găsești tot ce-ți trebuie să te aranjezi.

Biblioteca de la Casa de oaspeți Cincșor, Brașov

Nuntă la Casa de oaspeți Cincșor, credit foto be-light.ro

Doi dintre pereții masivi ai fostei școli gimnaziale din Cincșor, reconvertită de ani buni în pensiune, sunt tapetați cu biblioteci. Ceilalți doi străjuiesc șemineul și o veche pianină și lasă lumina să se scurgă pe canapelele albe. Ce loc mai bun să uiți de tot într-o după-amiază, să citești la lumina focului din șemineu toamna ori… să te măriți în august?

Mansarda Căsuței Sf. Vineri, Argeș

Mansarda Căsuței Sf. Vineri, foto travlocals.com

În rezervația naturală Valea Vâlsanului, aproape de Curtea de Argeș, într-o veche casă tradițională recent renovată, cititorii obosiți de pe drum găsesc un loc ca acasă. Mansarda, cu acces individual, are un spațiu luminos de citit, sub cer și o bibliotecă mică, dar șarmantă, care-ți veghează somnul cu povești.

Casa cu cărți în copac, Eugene, Oregon

Treehouse Library Eugene

Dacă ai avut vise cu ochii deschiși despre cum ar fi să ai locuiești în mijlocul unei păduri, iar seara și să urci la casa din copac să-ți faci un ceai și să te bucuri de natură și lectură, acest tree – house cu stil este visul tău devenit realitate.

Anticariatul West End, Wilmington, Vermont

West End Used Books, Vermont

Librăria de carte veche din Vermont primește cititori zi și noapte. Poți să dormi într-un loc de basm, iar ziua o poți petrece răsfoind miile de cărți din librărie, tolănit pe canapeaua primitoare.

Oaza literară, Nantucket, Massachusetts

Bookworks Nantucket

Proprietarii acestei clădiri cu încăperi înalte și luminoase, au “instalat” o oază cu cărți deasupra unei alte oaze literare – Librăria Bookworks, în care orice cititor pasionat ar visa să petreacă un “reality – break” cu lecturi de vis. Nu ești în deșert, dar ești într-o oază de lecturi și relaxare.

Dacă v-am făcut dor de ducă, scrieți-ne în comentarii, să știm și noi unde v-ar plăcea să fugiți de stres și rutină.

perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: