INEDIT În premieră la festivalul SoNoRo, UNATC prezintă un spectacol – labirint

Sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 17:30, la Palatul Bragadiru din București, Universitatea Națională de Artă teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” va fi partenera de arte și spectacol a Festivalului internațional de cameră SoNoRo, cu producția teatrală T.I.M.P.

Parteneriatul în premieră dintre UNATC și SoNoRo este și o invitație în premieră pentru public. Concertul de muzică de cameră susținut în Palatul Bragadiru de muzicienii SoNoRo va fi precedat și susținut de experiența imersivă a teatrului de tip labirint, pus în scenă de studenții UNATC.

Cea de XVI-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo are loc în perioada 29 octombrie – 14 noiembrie, în București, Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca. Tema acestei ediții – „Dreamtigers” – este un omagiu adus scriitorului sud-american Jorge Luis Borges. SoNoRo va celebra centenarul Astor Piazzolla, cu un program alcătuit din lucrări ale celebrului compozitor argentinian.

Spectacolul este inspirat de opera lui Jose Luis Borges

Pentru seara de 30 octombrie, UNATC aduce și propune publicului producția cu titlul T.I.M.P., la rându-i reverență față de universul și scriitura lui Jorge Luis Borges.

Experiență unică, participativă, colaborativă, multisenzorială, teatrul de tip labirint, invită publicul să devină actor și personaj al propriei narațiuni. Nu există un scenariu fix, dimpotrivă, fiecare participant va avea, la final, propria sa poveste. Din această experiență a teatrului de tip labirint nu vor lipsi elementele de scenografie, light design, sound design și studenți – actori ai UNATC vor ghida discret participanții.

Inspirat din povestirile și temele lui Borges – oglinzile, labirintul biblioteca, timpul, proiectul T.I.M.P. are în centru trei spații ce impersonează triada: Trup, Inimă, Minte. În fiecare dintre cele trei încăperi se află un actant, ce devine personificarea unui element. Timp de o jumătate de oră, îndrumați de actori ai UNATC, participanții trebuie să găsească drumul prin labirint, descoperind trei personaje diferite, trei identități, trei căi de acces în propriul destin.

Pentru P. din T.I.M.P, studenții UNATC au propus o interpretare subiectivă: poate fi Punct, final de experiență, poate fi Persoană, cu identitate deschisă, sau chiar Persona, cu sensul originar grecesc, de mască pe care și-o pune actorul când interpretează un personaj.

„Ai îndrăzni să intri în Palat dacă ai descoperi că tot ce există înăuntru ești TU? Spectacolul de teatru labirint T.I.M.P. transformă ideile lui Jorge Luis Borges, despre ireversibilitatea și realitatea existenței prezente, într-o călătorie de dezvăluire a sinelui. Îndrăznește să găsești răspunsurile pe care le cauți și intră în Palat!”, spune Diana Păcurar, coordonatoarea proiectului.

„Mintea este și ea un labirint, poate cel mai apropiat nouă dintre toate. În acest labirint te rătăcești, te pierzi sau pur și simplu renunți. O comunicare reală și vie cu exteriorul e firul Ariadnei care te îmboldește, te ghidează și te ajută să mergi mai departe, să acționezi, să exiști.” (Răzvan Enciu)

Proiectul T.IM.P. este realizat Diana Păcurar, coordonatoare, regizoare și doctorandă UNATC, Răzvan Enciu, Bianca Oprea, Delia Neculau – studenți regizori în anul al III-lea, Arta Regizorului de Teatru, Theodor Niculae, student în anul al III-lea, Scenografie. În distribuția spectacolului vor fi prezenți Ramona Niculae, Vlad Crudu, Vlad Furtună – studenți în anul al II-lea, Arta Actorului.

Bilete și condiții de participare la eveniment

Biletele pentru evenimentul din 30 octombrie din cadrul Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate online. Din rațiuni de siguranță, vor exista două sesiuni de Teatru Labirint, cu câte un grup de 40 de participanți per sesiune, cu începere de la 17:30.

Participarea publicului este permisă doar în baza Certificatului verde COVID, pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: