Saga Millennium va continua cu trei noi volume, anunță editura

Seria literară suedeză „Millennium” scrisă de Stieg Larsson, care include până în prezent şase cărţi, va continua cu încă trei volume, a anunţat recent editura Polaris.

După trilogia originală a lui Stieg Larsson, devenită fenomen mondial, a doua trilogie de romane poliţiste din serie a fost continuată de autorul suedez David Lagercrantz, între anii 2015 şi 2019. Numele celui care va prelua acum seria aventurilor lui Mikael Blomkvist şi a lui Lisbeth Salander nu a fost divulgat deocamdată.

„A duce mai departe această poveste foarte iubită este nu doar emoţionant şi onorant, ci şi exigent”, a declarat Jonas Axelsson, director al editurii Polaris.

Jurnalist de investigaţie, Larsson a murit de infarct în 2004, exact după ce a predat primele trei manuscrise, necunoscând succesul seriei care acum se află pe lista bestseller-urilor secolului 21, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute în mai mult de 50 de ţări.

nemira.ro

După publicarea postumă a celor trei volume „Barbaţi care urăsc femeile” (2005), „Fata care s-a jucat cu focul” (2006) şi „Castelul din nori s-a sfărâmat” (2007), autorul de succes David Lagercrantz a reluat poveştile Millenium. 

A doua trilogie – „The Girl in the Spider’s Web” (2015), „The Girl Who Takes an Eye for an Eye” (2017) şi „The Girl Who Lived Twice” (2019) – a fost publicată de editura suedeză Nordstedts și a avut un succes similar. David Lagercrantz a declarat că nu intenţionează să continue seria.

„Suntem încântați că am ajuns la un acord cu Polaris pentru viitorul seriei. În timpul discuțiilor, ne-au impresionat cu entuziasmul, perspectiva bogată și înțelegerea profundă a lumii Millennium”, a spus reprezentantul familiei Larsson, Magdalena Hedlund.

Seria Millennium este considerată o critică socială fascinantă a Suediei contemporane, de la amenințările progresului tehnologic și ale extremei drepte la libertăți toxice, precum violența împotriva femeilor și derapajele mass-media.

perfect-tour.eu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: