SPECTACOL „Vara în care mama a avut ochii verzi” urcă pe scenă

Cititorii cuceriți neiertătorul Aleksy și de cutremurătoarea lui poveste pot vedea săptămâna viitoare “Vara în care mama a avut ochii verzi” pe scena teatrului Point. Piesa bazată pe romanul Tatianei Țîbuleac se va juca miercuri, 8 decembrie 2021. Producția este o experiență imersivă în care publicul este invitat să ia parte la spectacol, aproape o oră, explorând spațiul de joc.

Ultima vară a lui Aleksy, petrecută cu mama muribundă în sudul Franței, e un prilej pentru ca relația dintre ei, profund disfuncțională, să se amelioreze, iar sentimentele să parcurgă traseul ură – iubire – durere.

Spectacolul inspirat de romanul Tatianei Țîbuleac reia drumul, din interior spre exterior, al adolescentului profund tulburat, care trece prin situații-limită, de la moartea surorii în copilărie, la absența tatălui și apoi moartea mamei.

Teatru Vara în care mama a avut ochii verzi

Scenografia vieții celui care și-a ratat viața

Publicul va fi primit ca într-o galerie de artă, pentru a vizita memoria afectivă a lui Aleksy, amintirile acestuia, extrase cu delicatețe prin mijloace multimedia (video-proiecții, sunet). Fiecare participant la spectacol va auzi în căști “semne ale inimii” greu de rostit cu voce tare.

În acest traseu introspectiv, publicul se confruntă cu lupta lui Aleksy pentru acceptarea propriei identități, revolta adolescentină, furia devastatoare, frica de moarte, până în momentul în care toate sunt topite de o iubire copleșitoare pentru mama muribundă… pe care o urâse în toți acești ani. Trăirile izbucnesc violent și ajung să fie înghesuite în același moment de viață – o ultimă vară.

De: Tatiana Țîbuleac
Concept Nicoleta Lefter
Cu: Serghei Chiviriga
Video art: Ioana Bodale
Compoziții muzicale: Alexandros Raptis
Mișcare scenică: Silvia Călin
Durata spectacolului: 45 minute.

Spectacolul este câștigător al concursului de proiecte Boilling Point 1 (2018).

Articolul conține bannere publicitare, butoane și linkuri către librării online. Prin accesarea lor și plasarea unei comenzi, ne ajutați să scriem zilnic despre educație, carte și lectură și să vă aducem cele mai noi vești din lumea culturală și literatura universală. Plasarea comenzii via Răsfoiala nu modifică prețul produselor comandate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: