Curtea Veche Publishing multipremiată pentru maratonul pro-vaccinare din primăvară

Înainte de orice, felicităm editura pentru integritate, responsabilitate și curaj. Curtea Veche Publishing a fost printre puținele companii private care și-au asumat public poziția pro-vaccinare și, mai important, au susținut-o printr-o campanie de informare documentată serios și relevantă pentru public și prin stimularea cititorilor să ia decizia rațională în circumstanțele actuale – vaccinarea. Ridicăm o pălărie virtuală și în fața librăriilor Diverta care au sprijinit campania.

4 premii importante pentru editura Curtea Veche și cel puțin 7500 vieți protejate de un virus care poate fi necruțător

Echipa de comunicare a editurii Curtea Veche a fost recunoscută recent cu distincții la cele mai importante premii de PR și marketing online, pentru campania desfășurată în luna mai a acestui an. Maratonul pro-informare „Book a vax” („O carte pentru un vaccin”) a creat o dezbatere relevantă despre vaccinare și a motivat în doar o săptămână 7.500 de persoane să vină în librării cu adeverința de vaccinare pentru a primi o carte în dar.

Aur la categoria Crisis & Risk Management din cadrul Romanian PR Award, Aur la categoria Digital Platforms – Viral Non Video și Argint la categoria Digital Campaigns – Others din cadrul Internetics (festivalul de inteligență digitală și excelență în comunicarea online). Bronz la categoria Special projects din cadrul Webstock – acestea sunt distincțiile primite de echipa editurii.

Faptul că românii sunt pe ultimul loc la citit în Europa are impact direct asupra sănătății colective. Arma esențială împotriva dezinformării este antrenamentul corect al minții, realizat la orice vârstă prin lectură. Întrucât criza sanitară a fost și este dublată de o avalanșă de fake news, editura Curtea Veche și-a asumat misiunea de a lupta împotriva pandemiei prin combaterea dezinformării. Astfel, între 7 și 16 mai 2021, a dezvoltat prima campanie de brand din România de susținere a vaccinării ca decizie informată corect. 

Într-o primă etapă a campaniei, editura a organizat, în paralel cu primul maraton de vaccinare al autorităților, un maraton-suport printr-un spațiu virtual de discuție: timp de o zi întreagă, printr-un live streaming, medici, psihologi, antropologi, persoane publice și autori ai editurii au intrat în dialog cu cititorii, aducând perspective diferite asupra crizei sanitare.

În cea de a doua etapă, editura Curtea Veche a oferit o carte la alegere din portofoliul său celor care s-au vaccinat în perioada 7-16 mai și au prezentat dovada într-una dintre librăriile Diverta din București. Campania a ajuns la peste 6,5 milioane de români și la cererea publicului a fost extinsă la nivel național.

Nu este pentru prima oară când echipa de comunicare a editurii este recunoscută cu astfel de distincții, în trecut câștigând numeroase premii pentru campanii de promovare cu vizibilitate foarte mare sau campanii de comunicare cu impact real în comunitate. Recent, campania #TimpulSaCitim, realizată împreună cu Asociația Curtea Veche și Leo Burnett Bucharest, a fost nominalizată la Global Effies 2021 și inclusă pe lista WARC – top 100 global most effective campaigns, performanță unică pentru o editură din România.

Mulțumim și noi?

Nu știu voi ce sentimente și planuri de Moș deghizat în om aveți, dar eu sunt recunoscătoare pentru că, în acest încă un an greu, scurtcircuitat frecvent de incertitudini, frici și distanțe obligatorii retrase și apoi iar impuse, am primit speranță, zâmbet și curaj și datorită campaniei Curtea Veche.

Așa că voi include în planurile de Moș, un mulțumesc prin fapte, respectiv o rundă de cumpărături pe www.curteaveche.ro. Mai ales că multe cărți sunt reduse până la 50% și editura le poate trimite pentru tine direct celor dragi, împreună cu o urare de Crăciun.

Nu, asta nu e o reclamă, deși pare să fie. Pare reclamă din cauză că noi, românii, încă nu ne-am obișnuit să spunem mulțumesc sau bravo pentru lucrurile mici și mari. Este însă o invitație pentru cititorii care s-au bucurat, în primăvară, să vadă că bunul simț, generozitatea și educația pot face subiectul zilei în fața fricii, teoriei conspirației și imposturii.

Salutări, Curtea Veche!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: