ȘTIRI 130 de cărți semnate de autoare române au fost donate bibliotecilor defavorizate prin inițiativa #ceautoaremaicitim

Campania #ceautoaremaicitim lansată de Ziua Culturii Naționale a ajuns la final cu un public de peste jumătate de milion de oameni care au aflat despre cele 10 autoare și cele 10 ilustratoare promovate prin inițiativa care a unit lumea literaturii contemporane cu cea a artelor vizuale.

Literatura contemporană românească scrisă de femei a ajuns pe rafturile bibliotecilor

Publicul a descoperit ilustrațiile celor 10 artiste implicate în proiect (Loreta Isac, Wanda Hutira, Bianca Jelezniac, Irina Maria Iliescu, Andreea Dumuță, Irina Perju, Cristina Frei, Alina Marinescu, Elena Manea, Gabriela Nicolae) acompaniate de 10 citate din opere scrise de autoarele: Cosmina Moroșan, Olga Ștefan, Doina Ioanid, Tatiana Țîbuleac, Cristina Ispas, Lavinia Braniște, Jesica Baciu, Gabriela Eftimie, Valentina Șcerbani, Elena Boldor.

Pentru fiecare ilustrație prezentată pe canalele de social media, publicul a trimis citate din textele preferate ale scriitoarelor românce. Organizatorii au răsplătit participarea cititorilor cu câte o carte donată pentru fiecare citat propus. Astfel, un alt rezultat al proiectului realizat de One Night Gallery și Premiile Sophia Nădejde pentru Literatură scrisă de femei a fost donarea a 130 de cărți scrise de autoare române către 12 biblioteci din zone devaforizate.

Proiectul s-a încheiat cu o lucrare colaborativă, un video-poem creat de Alina Anca, co-fondatoare a studioului Aural Eye. Selecția cărților alese de echipa Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei este disponibila aici.

Video-poem Alina Anca

Proiectul realizat împreună cu Asociația Antifragil, Asociația Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală-România EduCaB și Cărturești a avut ca obiective celebrarea culturii și a rolului pe care femeile îl au în crearea și promovarea ideilor sub forma artei și pentru extinderea accesului la literatură.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: