EXPOZIȚIE Muzeul Pandemiei face colectă de exponate ale violenței domestice în anii crizei sanitare

„Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile”pregăteşte o nouă expoziţie dedicată pandemiei, de data aceasta cu accent pe drama violenţei domestice ce a marcat multe familii din România din martie 2020 până în prezent. Iniţiatorii proiectului, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România invită pe cei care vor să participe la apelul deschis „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2” să înscrie online, în perioada 1 februarie – 15 martie 2022, obiecte și experiențe personale dramatice/traumatizante/sensibile de violență domestică.

Expoziția va fi prezentată primăvara aceasta la ARCUB

Obiectele selectate vor fi expuse la ARCUB Gabroveni, în perioada mai – iunie 2022, în prima expoziţie despre violenţa domestică în pandemie „Muzeul Pandemiei. Identităţi fragile. Valul 2”, organizată de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB și Teatrul Apropo.

Într-o lume dominată de adevăruri personale și de puncte de vedere radicale, muzeele au un rol vital, acela de a încuraja conversația, de a face posibile dezbaterile necontaminate ideologic și de a ne ghida, cu prietenie, către acea empatie necesară pentru a-l înțelege pe cel de lângă noi,” declară Andreea Lupu, curatorul expoziției.

Expoziție Muzeul Pandemiei

Toate donațiile acceptate în proiect vor fi expuse cu sursă anonimă și nu sunt returnabile. Obiectele donate pot fi cât mai variate și vor fi mai întâi trimise în formă digitală, completând formularul de donație existent pe site-ul proiectului până pe 15 martie 2022. Fiecare obiect va fi însoțit de povestea lui (maximum 800 de caractere).

Obiectele selectate de curatorul expoziţiei vor fi ulterior trimise în formă fizică la ARCUB unde urmează să fie expuse în primăvara anului 2022. Toate propunerile de exponate acceptate de echipa curatorială vor deveni parte din colecţia online a Muzeului Pandemiei. Identităţi fragile. Echipa proiectului îşi rezervă dreptul de a accepta sau refuza înscrieri.

farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: