ZIUA LECTURII Maraton de citit cu elevii, concursuri și cărți – cadou prin poștă pentru cititori

Începând cu anul 2022, data de 15 februarie devine Zilei Națională a Lecturii în România. Evenimentul, celebrat la nivel național de profesioniști din domeniile educație și cultură, dar mai ales de cititori, își propune să încurajeze lectura în toate formele sale, prin campanii, proiecte și evenimente dedicate.

libris.ro

Evenimente care pun lectura în prim-plan

500 de cărți pentru cititorii care primesc colete prin Poșta Română

Editura Litera va sărbători lectura dăruind 500 de cărți cititorilor din România. În 15 februarie, clienții Prioripost ai Poștei Române vor primi cadou, alături de colete care ajung la destinatar și câte o carte pe care sunt invitați să o citească și apoi să o dăruiască mai departe altor pasionați de lectură.

Concurs „Cărțile te inspiră“

Cititorii sunt provocați să dea viață copertei sau personajului îndrăgit într-un mod creativ: prin replicarea inedită a fotografiei copertei, prin adoptarea unei ținute sau a unei atitudini asemănătoare cu personajul cărții etc. Toate creațiile originale care respectă regulamentul concursului vor fi adăugate ca fotografii pe pagina de facebook a evenimentului, iar participanții vor primi premii constând în cărți sau abonamente pentru citeste.ro, platforma online cu peste 2 500 de cărți electronice (audiobookuri, ebookuri, videobookuri).

Copiii din Constanța, „Campioni la citit“, dau viață poveștilor într-un maraton de lectură

Ridichea uriașă, Punguța cu doi bani, de Ion Creangă, Rățușca cea urâtă, de Hans Christian Andersen, Muzicanții din Bremensau Hansel și Gretel, de Frații Grimm, toate aceste cărți ale copilăriei,vor fi deschise și așezate pe catedră, iar la semnalul „start lectură“ al doamnei învățătoare, copiii vor păși pe rând în fața clasei și vor citi câte un fragment. Când ultimul copil va ajunge la zona de „Finish“ a lecturii, maratonul se va fi încheiat, iar elevii vor primi diplome de „campioni la citit“.

Despre Ziua Națională a Lecturii

România a instituit Ziua Națională a Lecturii începând de anul acesta. Ziua de 15 februarie a fost aleasă pentru celebrarea lecturii, pentru că marchează aniversarea a două personalități importante pentru educație și promovarea lecturii. Politicianul și criticul literar Titu Maiorescu (15 februarie 1840), fondator al societății literare Junimea și Spiru Haret (15 februarie 1851), reputat matematician și ministru al educației creditat cu dezvoltarea sistemului modern de învățământ al țării.

Ziua Națională a Lecturii este sărbătorită la date diferite în întreaga lume: pe 19 noiembrie în Germania, pe 2 martie în America, 19 iunie în India ș.a.m.d.

libris.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: