SCRISOARE DESCHISĂ Zeci de scriitori și intelectuali ruși cer încetarea imediată a războiului împotriva Ucrainei

Postul de radio Ecoul Moscovei a publicat astăzi o scrisoare deschisă către Vladimir Putin și autorități, semnată de zeci de scriitori ruși care scriu literatură pentru copii, poeți, traducători și editori, în care aceștia cer încetarea războiului din Ucraina, scrie G4 Media.

libris.ro

Textul scrisorii deschise a scriitorilor către Vladimir Putin

„Domnule președinte. Domnilor, deputaților, miniștrilor, senatorilor, facem apel la dumneavoastră pentru că sunteți responsabili pentru acest război. La 24 februarie 2022, forțele armate ruse au invadat teritoriul Ucrainei. Aceasta nu este o operațiune de menținere a păcii, așa cum spuneți dumneavoastră. Acesta este un război.

Noi, cetățeni ai Federației Ruse, scriitori pentru copii, editori, traducători, ilustratori, critici, bibliotecari, profesori, cerem încetarea acestei operațiuni militare, a acestui război împotriva Ucrainei. Lucrăm pentru copii, iar poeții și scriitorii știu să povestească și să scrie despre război, ororile și durerea lui. Dar nu vrem și nu vom vorbi despre o operațiune specială, pentru că acesta este un război.

Literatura pentru copii le vorbește copiilor despre viitor, îi pregătește pentru o viață de adult decentă. Nu putem și nu vrem să vorbim cu ei despre viața pe care le oferiți. Angajând Rusia în acest război, îi privezi pe copiii țării tale de un viitor. Cerem retragerea imediată a trupelor noastre de pe teritoriul Ucrainei”.

O scrisoare cu apel similar a fost trimisă președintelui rus în urmă cu două zile de scriitorii Boris Akunin, Dmitri Bykov, Dmitri Glukhovsky, Vladimir Sorokin, dramaturgul Ivan Vyrypaev, regizorii Vladimir Mirzoev, Andrei Hrzhanovsky și Ilya Hrzhanovsky, jurnalist, laureatul Premiului Nobel Dmitri Muratov și de câțiva jurnaliști.

(Fotografie preluată de pe grupul Uniți pentru Ucraina. Mamă ucrainiană într-un cort al armatei române.)

perfect-tour.ro


Un gând despre “SCRISOARE DESCHISĂ Zeci de scriitori și intelectuali ruși cer încetarea imediată a războiului împotriva Ucrainei

Lasă un comentariu