ȘTIRI Mario Vargas Llosa și Mircea Cărtărescu deschid ediția I a Festivalului Literar al Scriitorilor din America și Europa

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură Mario Vargas Llosa și cel mai cunoscut scriitor român contemporan Mircea Cărtărescu vor deschide mâine, în orașul spaniol Malaga, prima ediție Escribidores – Festival Literario de América y Europa.

Miercuri, 2 martie 2022, de la ora 19.30, la Auditoriul Edgar Neville din Malaga, cei doi scriitori vor purta un dialog cu tema „Literatura pentru o lume nouă“, în care își vor împărtăși viziunile despre misiunea de scriitor și arta povestirii. Întâlnirea va fi moderată de scriitoarea spaniolă Mercedes Monmany.

Despre întâlnirea cu scriitorul peruan, Mircea Cărtărescu a scris astăzi pe pagina sa Facebook:

Când armele vorbesc, muzele tac. Dar Vargas Llosa și cu mine nu vom tăcea.

A doua zi, joi, 3 martie, Mircea Cărtărescu se va întâlni cu cititorii la Sevilla, unde vor fi organizate două întâlniri. Prima va avea loc la Facultatea de Filologie a Universității din Sevilla unde Mircea Cărtărescu va purta un dialog cu jurnalistul Pablo Bujalance și cu traducătoarea operei sale în limba spaniolă, Marian Ochoa de Eribe, iar cea de-a doua la Librería Verbo.

Opera lui Mircea Cărtărescu este publicată în limba spaniolă de prestigioasa editură Impedimenta din Madrid, unde au apărut până în prezent unsprezece titluri ale scriitorului român, între care cartea de povestiri Nostalgia, romanul Orbitor și poemul epic Levantul. Cel mai recent roman al său, Solenoid, publicat în spaniolă în 2017, a fost extrem de bine primit de critica literară și de presa culturală spaniolă și sud-americană. Solenoid a fost desemnată cea mai bună carte din 2017 în publicațiile La VanguardiaEl PeriódicoThe New York Times en español și bucurându-se de cronici entuziaste în numeroase alte publicații. În toamna anului 2021, poezia lui Mircea Cărtărescu a apărut în splendida antologie Poesia esencial, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe și a Etei Htrubaru.

De fiecare dată când cumperi o carte sau altă bucurie prin Răsfoiala, devii ambasador al culturii într-o societate care și-a înstrăinat valorile esențiale.
Cu doar un click, ne ajuți să spunem lumii că noi credem în Carte. Credem în tihna refugiului în care ne adăpostește, în freamătul minții care ne îndeamnă să descoperim totul, în bucuria și râsul cu care ne alină, în puterea ei de a lucra în inimile și mințile noastre pentru Bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: